HTA Patient Academy - Health Technology Assessment in Health Care Decision Making

Predsjednica naše Udruge mr. sc. Tatjana Reić sudjelovala je na međunarodnom seminaru namijenjenom jačanju kapaciteta udruga pacijenata pod nazivom „Health Technology Assesment in Health Care Decision Making” održanom na London School of Economics (LSE) u organizaciji European Federation of Neurological Associations (EFNA) od 14. do 16. rujna  2011. godine.
Na radionici je sudjelovalo  ukupno 30-ak polaznica/ka predstavnika krovnih EU i nacionalnih udruga pacijenata iz 20 država Europe i Izraela.

Program trodnevnog seminara odvijao se po slijedećem rasporedu:
• 14.09.2011.: Introduction to Health Technology Assessment (HTA)
• 15.09.2011.: Understanding how HTA is Used in practice
• 16.09.2011.: Understanding how patient group can be involved in HTA

Seminar su vodile iskusne trenerice iz EFNA-e dr Mary Baker, predsjednica i Jean Mossman a osim izvrsnih profesora s LSE (Panos Kanavos, David McDaid, Maria Raikou, Paul de Nijs, Michael Durmond) predavači su bili i predstavnici EU institucija - Hans-Georg Eichler, Senior Medical Officer iz European Medicines Agency (EMEA), zatim  zdravstvenih vlasti - Derek Cutler iz National Institute of Clinical Excellence (NICE) te farmaceutske industrije Richard Bergstorm - Director General of European Federationof Pharmaceutical Industries and Associatons (EFPIA).

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)