Sudjelovanje na međunarodnoj radionici jačanja kapaciteta i razmjene iskustava za udruge pacjenata

International Experience Exchange for Patient Organisations
Međunarodna radionica jačanja kapaciteta i razmjene iskustava za udruge pacijenata pod nazivom ‘International Experience Exchange for Patient Organisations’ održala se u Frankfurtu 02. – 03. ožujka 2011. godine.
Na radionici je sudjelovala i predsjednica naše Udruge mr. sc. Tatjana Reić, zajedno s još 2 predstavnika/ca iz Hrvatske, od ukupno 109 sudionica/ka iz 29 država sa šest kontinenata, predstavnika i predstavnica OCD koje okupljaju bolesnike s malignim bolestima, reumatoidnim artritisom i virusnim hepatitisima.


Radionica se sastojala od četitri modula s vrlo praktičnim i interesantnim temama:

  • udruge pacijenata i izazovi trenutačnog ekonomskog okruženja,
  • unapređenje brige o pacijentu: razumijevanje uvođenja novih tretmana liječenja,
  • uloga Udruga pacijenata u kreiranju politike
  • te razmjena iskustava uz primjere iz  prakse na temu namicanja sredstava i društvenog umrežavanja uz nove načine komunikacije.


Svi nazočni su bili aktivni u raspravama i kreiranju inicijative za daljnju internacionalnu suradnju u svrhu zaštite i unaprjeđenja zdravlja.

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)