Spring European Testing Week

Spring European Hepatitis-HIV Testing Week 2018 je pilot program kojeg Hrvatsko društvo za bolesti jetre Hepatos obilježava u vremenu od 18.- 25. svibnja 2018.  Cilj ovog programa, kojeg su pokrenuli European Liver Patients' Association (ELPA) i INTEGRATE Joint Action, je ukazati na važnost testiranja te podići svijest o hepatitisu kao javnozdravstvenom društvenom problemu.

Od 21.-25. 05.2018 u InfoHep savjetovalištu na adresi Fra Bonina 11 u Splitu svaki dan u vremenu od 16:00-20:00 svim zainteresiranim pružati će se usluge besplatnog i anonimnog  testiranja na Hepatitis C i HIV testovima na slinu. Molimo sve  zainteresirane da se za više informacija jave na besplatni InfoHep telefon 0800 400 405 

Program će se obilježiti javnozdravstvenim akcijama u više hrvatskih gradova a početak je obilježen javnozdravstvenom akcijom dana 18. svibnja 2018. na Korčuli čime je Društvo nastavilo svoju kampanju pružanja specijalističkih medicinskih usluga stanovnicima hrvatskih otoka. Ovom prilikom stanovnicima otoka Korčule ponuđene su usluge Mobilnog InfoHep Cetra koje se sastoje od testiranja na hepatitis C brzim testovima iz sline te savjetovanja. Testiranja su se odvijala u suradnji s liječnicima epidemiolozima NZZJZ SDŽ te KBC Split.

Cilj nam je promocija dobrovoljnog testiranja na virusne hepatitise i HIV uz podizanje svijesti u zajednici o virusnim hepatitisima kao javnozdravstvenom problemu koji ima i društveno-političku dimenziju, vezanu uz problem diskriminacije, kršenja ljudskih prava i društvenog neprihvaćanja oboljelih osoba. Upravo radi toga, Hepatos u posljednjih nekoliko godina naglašava važnost testiranja i pravovremenog otkrivanja virusa te potiče podizanje svijesti o preveniraju i liječenju HCV-a.

InfoHep Centar u sklopu svog savjetovališta u Fra Boninoj 11 u Splitu u suradnji s liječnicima Nastavnog Zavoda za javno Zdravstvo SDŽ pruža usluge testiranja. Testiranja se provode na virusne hepatitise te HIV s brzim testovima iz sline što znači da korisnici rezultate na obavljene pretrage dobiju za 20 do max. 40 minuta. Osim savjetovanja i testiranja  usluge Savjetovališta uključuju i uređaj za transientnu elastografiju kako bi se odmah mogla izvršiti pretraga stupnja oštećenja jetre te korisnik povezao s liječnikom specijalistom u KBC Split.

Nadamo se da će se zainzeresirani odazvati u što većem broju te nam pomoći u nastojanjima da među hrvatskom javnosti podignemo razinu svijesti o važnosti testiranja i pravovremenog otkrivanja virusnog hepatitisa.

Predsjednica Društva ponovo u Gruziji

Po 9. put Predsjednica Društva mr.sc. Tatjana Reić, kao savjetnica, sudjelovala je u radu Technical Advisory Group u Tbilisi, Gruzija. U vremenu 15.-17.05.2024. navedena grupa, koju čine 8 savjetnika...

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)