Mobilni InfoHep Centar na o. Korčuli

INTEGRATE Joint Action i European Liver Patients' Association (ELPA), su kao pilot program u 2018 pokrenuli : Spring European Hepatitis-HIV Testing Week 2018 kojemu je cilj ukazati na važnost testiranja te podići svijest o hepatitisu kao javnozdravstvenom društvenom problemu.

Program će se obilježiti raznim događajima u više hrvatskih gradova u vremenu od 18.- 25. svibnja 2018.

Hrvatsko društvo za bolesti jetre Hepatos (član ELPA-e) odazvalo se ovoj inicijativi te kao početak aktivnosti održali smo javnozdravstvenu akciju koju smo provodili 17. i 18. svibnja 2018. na Korčuli. Ovom akcijom Društvo nastavlja svoju kampanju pružanja specijalističkih medicinskih usluga stanovnicima hrvatskih otoka. Stanovnicima otoka Korčule ponuđene su usluge Mobilnog InfoHep Centra koje se sastoje od testiranja na hepatitis C i HIV brzim testovima iz sline, pregleda jetre Fibroscanom te savjetovanja. Testiranja su se odvijala u suradnji s liječnicima epidemiolozima NZZJZ SDŽ te KBC Split.

Također smo ovom prilikom predstavili usluge Mobilnog Info Hep Centra na Stručno znanstvenom sastanaku Hrvatskog Epidemiloškog Društva.

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)