Savez oboljelih od hepatitisa RH jači za još dvije udruge

SOH RHU subotu 05. 12. 2009. u Splitu održana je izborna skupština Saveza oboljelih od hepatitisa RH, u kojoj je potvrđen još jedan mandat dosadašnjim osobama ovlaštenim za zastupanje udruge uz izbor novih članova u Nadzorni i Upravni odbor Saveza.
Osim toga, Savez je postao jači za još dvije udruge iz Rijeke i Koprivnice, koje se bave problematikom virusnih hepatitisa u Hrvatskoj.


Udruga liječenih i oboljelih od hepatitisa – Hepatos Rijeka nevladina i nestranačka organizacija, osnovana je formalno na osnivačkoj skupštini 28.08.2009. s osnovnim ciljem pružanja pomoći oboljelima od hepatitisa . Udruga „ Hepatos Rijeka“ jedina je, dosada, u Primorsko-goranskoj županiji koja ima za ciljnu skupinu primarno i  jedino oboljele od hepatitisa i njihove obitelji. Bez obzira na datum formalne registracije, udruga već neformalno radi godinama zahvaljujući angažmanu brojnih volontera, posebno Mladena Reljana, prof. dr. sc. Davor Štimca, doc. dr. sc. Sandre Milić i prof. dr. sc. Blaženke Grahovac te suradnje s Caritasom Riječke nadbiskupije prilikom obilježavanja Svjetskog dana hepatitisa. Predsjednica udruge je Aleksandra Marković, dipl. teolog.

Osnivačka skupština Udruge liječenih i oboljelih od hepatitisa „Hepatos - Koprivnica“ održana je 03. 09. 2009. godine, na kojoj je sudjelovala i predsjednica Saveza mr. sc. Tatjana Reić. Hvalevrijedna angažiranost mr. sc. Vesne Mađerić, spec. infektologa iz Koprivničke bolnice rezultirala je javno zdravstvenim akcijama besplatnog i anonimnog testiranja na virusni hepatitis C. Akcije su provedene u suradnji s Udrugom branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata djelatnika Podravke. Predsjednica udruge je Zlata Golubić.

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)