Sastanci European Liver Patients Association (ELPA) u Istanbulu

altU razdoblju 14.-15. prosinca 2012. u Istanbulu su održani sastanci Upravnog odbora (ELPA Steering Committee), Savjetodavnog odbora ELPA-e (ELPA Advisory Board) kao i izvanredni sastanak skupštine ELPA-e pod vodstvom Predsjednice ELPA-e i HULOH Hepatos, mr.sc. Tatjane Reic.

Dvodnevnom sastanku tzv. Savjetodavnog odbora prisustvovalo je 38 sudionika iz 17 zemalja, uključujući predstavnike HULOH Hepatos. Najnovije informacije vezane za razvoj lijekova za hepatitis B i C prezentirale su farmaceutske kompanije Merck Sharp&Dohme i Abbott.

Ovom prigodom članovima ELPA-e prezentiran je i veliki zajednički projekt ELPA-e i britanske organizacije NAM (National AIDS Map). ELPA i NAM zajednički bi izradili on-line bazu podataka za hepatitis C (infohep) gdje bi korisnici mogli na jednom mjestu pronaći sve dostupne informacije o toj bolesti. Stranica bi se s vremenom prevela na više jezika i također bi se proširila na hepatitis B, kao i ostala oboljenja jetre. Budući da se radi o velikom i u svakom pogledu zahtjevnom projektu, bilo je potrebno sazvati izvanrednu skupštinu ELPA-e kako bi svi članovi bili informirani i mogli odlučiti o pokretanju projekta. Projekt je na skupštini prihvaćen i inicijativa je pohvaljena od velikog broja članova. Nadamo se da ćemo uskoro moći podijeliti više informacija o projektu na našoj stranici www.hepatos.hr i zauzet ćemo se da stranica u budućnosti bude dostupna na i hrvatskom jeziku.

{morfeo 61}

Aktivnosti na HepHIV 2023 konferenciji

HepHIV 2023 održavao se ovog tjedna u Madridu. Predsjednica Društva  mr.sc. Tatjana Reić sudjelovala je tijekom događanja usmjerenog na napredak i implementaciju integriranog testiranja, nove tehnolog...

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)