PREDAVANJE: "VIRUSNI HEPATITIS I ZAŠTITA" ZAGREB, 13. 12. 2006.

Savez oboljelih od hepatitisa Republike Hrvatske i Humanitarna udruga ECO GRUPA Centar zdravlja za zdravstvenu djelatnost organizirali su u srijedu, 13. prosinca  2006. godine, u 18:00 sati predavanje "Virusni hepatitis i zaštita", u dvorani humanitarne udruge ECO GRUPA (Vlaška 77).

Predavač je bio jedan od najvećih stručnjaka na tom području - prof. dr. sc. Boris Vucelić, predstojnik Zavoda za gastroenterologiju KBC Rebro i počasni predsjednik Saveza oboljelih od hepatitisa Republike Hrvatske.

Predavanje virusni hepatitis i zaštitaPredavanje virusni hepatitis i zaštita

 Virusni hepatitis predstavlja ozbiljni zdravstveni problem u Europi i svijetu. Širom svijeta ima oko 200 milijuna oboljelih hepatitisa C i 350 milijuna oboljelih od hepatitisa B (kronični nositelji). U Europi je 12 milijuna oboljelih samo od hepatitisa C. Broj oboljelih od HBV i HCV nastavlja rasti. Turistička i ekonomska globalizacija doveli su do toga da su svi izloženi riziku obolijevanja.

Humanitarna Udruga Eco Grupa osnovana je 2003. godine s ciljem obrazovanja i educiranja stanovništva u području Ekološke medicine, a posebice u području Zdrave prehrane i uporabe dodataka prehrani, te korištenja suplemenata u terapijama oboljelih. U radu udruge sudjeluju znanstvenici iz RH čija znanstvena aktivnost prelazi hrvatske i europske okvire.

Savez oboljelih od hepatitisa Republike Hrvatske (SOH RH) registriran je u siječnju 2006., iako neformalno djeluje još od 2004. godine. Savez aktivno sudjeluje u političkim i znanstvenim inicijativama i u Hrvatskoj i u Europi.

U svom radu prije svega radi na demistifikaciji virusnih hepatitisa, s naglaskom na hepatitis B i C. Uvriježeno je mišljenje da je to bolest rezervirana za ovisnike i promiskuitetne osobe ali upravo oni čine najmanji postotak među oboljelima od hepatitisa C. Najveći broj oboljelih od hepatitisa C u RH zaražen je krvlju i prilikom kirurških intervencija u razdoblju dok se u Hrvatskoj krv i krvni pripravci nisu testirali na hepatitis, a to znači do proljeća 1993. godine. Danas se krvni produkti testiraju.

Predavanje virusni hepatitis i zaštitaPredavanje virusni hepatitis i zaštita

 Kao predsjednica SOH RH, na predavanju je bila i predsjednica udruge "Hepatos" mr. sc. Tatjana Reić te predstavnici Podružnice grada Zagreba i Zagrebačke županije Hrvatske udruge liječenih i oboljelih od hepatitisa "Hepatos" gospođa Koraljka Polak -Živković (predsjednica podružnice), gospođa Nevenka Bistrički Elčija i gospođa Jasminka Molnar.

Predsjednica Društva ponovo u Gruziji

Po 9. put Predsjednica Društva mr.sc. Tatjana Reić, kao savjetnica, sudjelovala je u radu Technical Advisory Group u Tbilisi, Gruzija. U vremenu 15.-17.05.2024. navedena grupa, koju čine 8 savjetnika...

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)