Obilježeni 10. Dani volonterskog rada

 {phocagallery view=switchimage|basicimageid=211}
{phocagallery view=category|categoryid=16|
limitstart=0|detail=0|imageshadow=shadow1|enableswitch=1}

Ove godine u Splitu su obilježeni 10. Dani volonterskog rada u razdoblju 24. - 26. 05. 2007. godine. U Villi Dalmacija je održan konferencijski dio, a u subotu 26. 05. 2007. godine, udruge su prezentirale svoj rad na štandovima na Prokurativama uz bogat kulturno-zabavni program.
Tom prigodom prikupljena su sredstva za opremanje Informativnog centra za mlade "INFO ZONA" kojeg u partnerstvu provode Udruga za promociju kulture mladih - Splitski portal i SIC Studentski informacijski centar.


"Hepatos" u RIVER SEE Programu

RIVER SEE program

Posredstvom RIVER SEE programa, u udrugu "Hepatos" došao je 29. 06. 2007. godine volontirati Milan Mišković iz Mladinskog kulturnog centra iz Bitole u Makedoniji. Sudjelovat će u provođenju projektnih aktivnosti udruge slijedećih 6 mjeseci.

Cilj RIVER SEE  Programa je razvoj povjerenja u regiji i olakšavanje uspostave vrijednih veza među stanovništvom i vladama u regiji Balkana. Sveukupni cilj ovog programa je doprinijeti regionalnoj integraciji, društvenoj koheziji i smanjenju siromaštva na Balkanu kroz jačanje mreža putem razmjene volontera unutar regije, promociju volonterstva i proaktivnog građanstva, izgradnju kapaciteta civilnog društva za bavljenje procesima lokalnog razvoja i upravljanja i uspostavljanje regionalne suradnje među civilnim inicijativama. Promicat će se zakonodavni okviri o volonterstvu u regiji, kako bi se stvorilo volonterstvu sklono okruženje, čime će se lokalne, regionalne i nacionalne vlasti/institucije potaknuti na angažman u razvijanju aktivnog volonterskog sektora.
Ovaj Program predstavlja jedinstvenu regionalnu suradnju UNV/UNDP-a koja će biti provedena u suradnji sa partnerima kao što su: EU/EVS, VSO UK, SEEYN i OneWorld SEE, koji će osigurati vodstvo, tehničku i financijsku potporu te 14 provedbenih partnerskih organizacija iz sedam država/područja Balkana. Ove organizacije bit će zadužene za provedbu aktivnosti vezanih uz menadžment volontera na razinama država/područja te za odnose s volonterima i organizacijama civilnog društva i organizacijama koje uključuju volontere.


Radni posjet našoj udruzi - vanjska evaluacija uspješnosti provedbe CroNGO programa u Hrvatskoj

CroNGO

 U prostorijama naše udruge posjetili su nas 01. 06. 2007. godine (petak) gospođa Andrea Feldman iz IDEMO (Institut za demokraciju) i gospodin Harry W. Blair, profesor s poznatog Yale Sveučilišta, iz Odjela političkih znanosti. Svrha njihova posjeta bila je vanjska evaluacija uspješnosti provedbe CroNGO programa u Hrvatskoj, CroNGO program financira Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), a provodi ga Academy for Educational Development (AED).
CroNGO program pruža financijsku, obrazovnu i tehničku potporu nevladinim organizacijama i grupama građana diljem zemlje koji se bave zagovaranjem, mobilizacijom zajednice, promicanjem transparentnosti i profesionalnosti poslovanja, razvojem domaćih izvora financiranja te promicanjem volonterskog rada, javne percepcije udruga i zakonodavnog okružja. CroNGO program usmjeren je na povećanje sposobnosti i legitimiteta nevladinih organizacija te poticanje građana da se uključe u aktivnosti zagovaranja promjena koje mogu poboljšati kvalitetu njihovog života.

Ispunite anketu o stigmi hepatitisa B i C

Vaše sudjelovanje je od ključne važnosti kako bismo prikupili relevantne informacije i razvili strategije za prevenciju i smanjenje stigme hepatitisa! Ukoliko ste osoba oboljela/ ili ste preboljeli vi...

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)