Obilježavanje mjeseca borbe protiv ovisnosti posjetom terapijskim zajednicama

Osim posjetom splitskom zatvoru gdje je tom prilikom održano predavanje i testiranje zatvorenika na HCV i HIV, Hepatos je obilježio ovogodišnji mjesec borbe protiv ovisnosti i posjetama dvama terapijskim zajednicama za odvikavanje od ovisnosti.


Predsjednica Hepatosa u suranji sa dr. Magdom Pletikosa Pavić iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-Dalmatinske županije, te zaposlenicom i volonterom udruge, 30. studenog 2011. održala je predavanje na temu virusnih hepatitisa korisnicama „Zajednice Susret“ na Čiovu. Korisnice su u toku samog predavanja kao i po završetku predavanja imale priliku pitati sve što ih zanima o virusnim hepatitisima i zatražiti stručne savjete. Predavanju je prisustvovalo 10 korisnica i terapeut. Korisnicama su po završetku predavanja podijeljene i informativno-edukativne brošure, te anketni listići koji su pokazali da su korisnice bile vrlo zadovolje održanim predavanjem.


2. prosinca 2011. Predsjednica Hepatosa je u suradnji sa dr. Magdom Pletikosa Pavić, volonterom udruge i zaposlenicom udruge, održala predavanje u muškoj kući „Zajednice Susret“ u Cisti Velikoj, pred 16 korisnika. Prikazan je film „Virus C“ udurge „Institut" iz Pule, održano informativno predavanje o visrusnim hepatitisima te podijeljene informativno-edukativne brošure. Nakon samog predavanja korisnici su imali priliku pitati sve što ih zanima i dobiti stručne savjete.Savjetovanju se odazvao velik broj korisnika. Popunjene ankete pokazale su da su i ovdje korisnici bili veoma zadovoljni održanim predavanjem i savjetovanjem.

Društvo Hepatos u CEMEX-u Hrvatska

Dana 10. srpnja 2024., Mobilni tim Društva za bolesti jetre pružao je usluge Mobilnog InfoHep Centra - mobilne klinike, zaposlenicima tvrtke CEMEX Hrvatska omogućujući lakši pristup pregledima i eduka...

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)