EU4U - Europski program na Otoku znanja

EU4UPredsjednica Hepatosa mr. sc. Tatjana Reić sudjelovala je na poziv organizatora na trodnevnoj kolokvij-radionici iz područja zdravstva, u razdoblju 07. – 10. listopada 2008. godine, na otoku Koločepu.

Organizatori programa su Europski pokret Hrvatska - hrvatska nevladina udruga čiji je cilj afirmacija europske ideje u Hrvatskoj, prezentacija kulturne i nacionalne baštine Hrvatske u Europi, informiranje građana o procesu europskog ujedinjenja, razvijanje osjećaja pripadnosti Europi te razvitak kulture razumijevanja, tolerancije i dijaloga s drugim europskim narodima i državama i neprofitna ustanova Otok znanja čija je svrha osmisliti i provesti model društva znanja na izoliranom mjestu kao što je otok Koločep. Praktična se djelatnost ustanove Otok znanja ogleda u organizaciji predavanja, seminara te obrazovnih i istraživačkih radionica koje imaju za svrhu promicanje ideja društva znanja.

Kolokviji - radionice osmišljene su kao kreativni intelektualni forumi, a ne kao klasični tečajevi obrazovanja ili osposobljavanja.

Na kolokvij-radionici iz zdravstva sudjelovala su 33 sudionika/ce iz svih područja zdravstva. Moderator je bio prof. dr. Slaven Letica, a predavači su bili prof. dr. Andrija Hebrang - predsjednik saborskog Odbora za zdravstvo i socijalnu skrb i prof. dr. Rajko Ostojić potpredsjednik istog Odbora.
Sudionike kolokvija-radionica odabrali su sami potencijalni sudionici na temelju preporuka koje su dobili od svojih kolega. Na taj način na radionicama su sudjelovali predstavnici koji su preporučeni od najvećeg broja svojih kolega, a bili su prepoznati kao glavni stavotvoritelji (opinion-makeri).

Kako svrha kolokvija-radionica nipošto nije bila klasično obrazovanje i osposobljavanje, već intelektualno i profesionalno druženje, program je uključio i module pružanje općih informacija o procesu pregovaranja RH s EU, zajednički rad na izradi zaključaka i preporuka hrvatskim pregovaračima i javnosti o poboljšanju procesa europeizacije Republike Hrvatske te upoznavanje s otokom Koločep i s Elafitima.

{phocagallery view=switchimage|basicimageid=614}
{phocagallery view=category|categoryid=54|
limitstart=0|detail=0|imageshadow=shadow1|enableswitch=1}

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)