Mobilni InfoHep Centar u Dubrovniku

Povodom Svjetskog dana hepatitisa 2015, posjetili smo Dubrovnik gdje smo organizirali rad Mobilnog InfoHep Centra uz sudjelovanje na konferenciji za medije i snimanju promotivnog spota.

 Svjetski dan hepatitisa 28. srpnja 2015. obilježava se diljem svijeta kao dio globalne kampanje, koju provodi Svjetska zdravstvena organizacija, s ciljem povećanja svijesti o virusnim hepatitisima i ukazivanju na važnost pravovremenog otkrivanja i liječenja hepatitisa.

Virusni hepatitis - bolesti poznate kao hepatitis A, B, C, D i E - pogađa stotine milijuna ljudi diljem svijeta, uzrokujući akutne i kronične bolesti jetre i uzrokuje smrt zbog ciroze ili raka jetre. Hepatitis B može se učinkovito spriječiti cijepljenjem, a kronično oboljele liječiti. Veliki napredak medicine postignut je u liječenju Hepatitisa C, koji se novim lijekovima može izliječiti. Mnogo toga još treba učiniti kako bi se osiguralo da ovi novi lijekovi budu dostupni u Hrvatskoj, a i na globalnoj razini.

Ova bolest je globalni javno-zdravstveni problem. Na Svjetski dan hepatitisa, 28. srpnja 2015, SZO i partneri pozivaju javnost, zdravstvene radnike i političare na žurno djelovanje na sprječavanju infekcije i smrti od virusnih hepatitisa. koji se mogu spriječiti, liječiti i izliječiti.

 

 

 

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)