Mobilni InfoHep Centar ispred Hrvatskog Sabora

Tematska sjednica Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku o virusnom hepatitisu i predstavljanje Mobilnog InfoHep Centra

 

U srijedu, 10. lipnja 2015. godine s početkom u 13:00 sati, u dvorani Ivana Mažuranića u Hrvatskome saboru održat će se tematska sjednica Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku s temom: "Virusni hepatitis u Republici Hrvatskoj – problemi i prijedlozi za njegovo rješavanje".

Nakon sjednice (oko 14.30 sati) na Trgu sv. Marka bit će predstavljen Mobilni InfoHep Centar udruge Hepatos, a medijima će se obratiti predsjednik Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku Željko Jovanović, ministar zdravlja Siniša Varga, te ravnateljica Zarazne bolnice Fran Mihaljević Adriana Vince.

 

 Hepatitis je ozbiljna virusna bolest. Procjenjuje se da je 160 milijuna ljudi diljem svijeta, odnosno 5,5 milijuna u EU-u zaraženo virusom hepatitisa C, ali ih je stvarno mnogo više jer čak 80 posto nositelja virusa za to ne zna. U RH prepoznat je ovaj javno-zdravstveni i socijalni problem donošenjem Rezolucije o borbi protiv virusnih hepatitisa u Hrvatskome saboru, 22. svibnja 2009. Rezolucijom se ističe ulaganje u zdravlje kao ključnu strategiju, uz poticanje zdravstvenog prosvjećivanja i edukacije te se ističe potreba osiguranja jednakih uvjeta dijagnosticiranja i liječenja virusnih hepatitisa u svim županijama.

Mobilni InfoHep Centar je prerađeno kombi vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima. Usluge koje pružamo su za sada najviše usmjerene prema osobama koje su bile ili jesu u rizičnom ponašanju; uživaoci opojnih droga bivši ili sadašnji, zatvorenici i veterani.

 

 

 

 

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)