Ministar zdravlja prof. Rajko Ostojić izabran u Izvršni odbor Svjetske zdravstvene organizacije

Hrvatski ministar zdravlja prof. Rajko Ostojić izabran je danas, na 65. godišnjoj skupštini Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) u Ženevi, za člana Izvršnog odbora, glavnog upravljačkog tijela te organizacije.

Ministar Ostojić, koji će član Izvršnog odbora biti iduće tri godine, izjavio je kako mu je izbor osobno velika čast, a hrvatskoj državi i njezinom zdravstvu veliko priznanje.

„Hrvatsko zdravstvo uvijek jebilo u samom vrhueuropskoga, a u nekim granama i na razini svjetskog zdravstva. Moj cilj je da što prije popravimo štetu koju su zdravstvu u proteklom razdoblju nanijela neka loša rješenja i da ga ponovno, po kvaliteti i povjerenju pacijenata, dovedemo tamo gdje je ono bilo 80-ih godina prošlog stoljeća, dakle u sami vrh europskog zdravstva“, izjavio je nakon izbora u Izvršni odbor SZO ministar Ostojić.

Uz Hrvatsku, za članstvo u IO u europskoj skupini zemalja, izabrani su i Belgija, Azerbejdžan i Litva, a prvo zasjedanje će biti nakon godišnje Skupštine SZO, 28. i 29. svibnja.

Inače, prije ministra Ostojića, još su dvojica Hrvata bili birani u članstvo tog tijela –začetnik javnog zdravstva dr. Andrija Štampar te akademik Željko Reiner.

Predsjednica Društva ponovo u Gruziji

Po 9. put Predsjednica Društva mr.sc. Tatjana Reić, kao savjetnica, sudjelovala je u radu Technical Advisory Group u Tbilisi, Gruzija. U vremenu 15.-17.05.2024. navedena grupa, koju čine 8 savjetnika...

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)