Dogovaranjem iste pretrage u više zdravstvenih ustanova stvaraju se umjetne liste čekanja

Nemojmo stvarati umjetne liste čekanja upisivanjem iste pretrage u više zdravstvenih ustanova – poruka je i apel kojeg možemo prenijeti našim korisnicima  nakon prezentacije u Ministarstvu zdravlja na temu „Liste čekanja u bolničkim zdravstvenim ustanovama“.
Ono što mi kao pacijenti možemo učiniti da pomognemu sustavnom rješavanju ovog problema, a koji se itekako tiče i nas samih, odgovorno je ponašanje koje iziskuje minimalan napor s naše strane da se ne prijavljujemo u više zdravstvenih ustanova na istu pretragu ili, ako smo već obavili pretragu, odjaviti se s liste čekanja u nekoj drugoj bolnici ili zdravstvenoj ustanovi. Naravno da to nije niti jedini niti najveći uzrok ovog problema, ali sigurno uvelike doprinosi stvaranju dugih lista čekanja.


Naime, u srijedu 16. svibnja 2012. godine. predsjednica udruge mr. sc. Tatjana Reić sudjelovala je na sastanku u velikoj dvorani Ministarstva zdravlja sa predstavnicima civilnog društva na temu „Liste čekanja u bolničkim zdravstvenim ustanovama“.
Sastanak je otvorio i vodio ministar prof. dr. sc. Rajko Ostojić, a panelisti uz njega su bili Ljubica Đukanović (MiZ), prim. Siniša Varga (direktor HZZO) i Luka Vončina (MiZ). Osim predstavnice naše udruge, sastanku je prisustvovalo još 40- ak predstavnika/ca civilnih udruga u zdravstvu.

 

{morfeo 50}

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)