Međunarodni dan borbe protiv ovisnosti

Medjunarodni dan borbe protiv ovisnostiPovodom Međunarodnog dana borbe protiv ovisnosti, predstavljanjem aktivnosti naše udruge sudjelovali smo na javnoj akciji koju su zajednički organizirale zadarska udruga ”Nada” i Liga za borbu protiv ovisnosti iz Osijeka, u Zadru na Poljani Ivana Pavla II. 26. lipnja 2012. godine.
Naša udruga je bila jedna od čak 50 udruga koje su se prezentirale sa svojim aktivnostima, bilo da se radi o sportu, glazbi, plesu, kreativnom radu, neformalnoj edukaciji. Udruge su tako pokazale da se aktivnim djelovanjem drogi može reći ne.
Javna akcija je dio projekta „Reci sportu da, reci drogi ne“ kojim se želi utjecati na smanjenje zdravstvenih i socijalnih posljedica zlouporabe droga u društvu, suzbijanje raširenosti konzumiranja opojnih droga među djecom i mladima, poticati unaprjeđenja mjera zaštite obitelji i poticati uključivanja svih segmenata društva u aktivnosti prevencije i suzbijanja zlouporabe opojnih droga.

Prema procjenama stručnjaka, ozbiljnih problema s drogom ima oko 10 do 11 tisuća osoba u Hrvatskoj, a godišnje oko 150 Hrvata zbog zlouporabe droge izgubi život.

 

 

{morfeo 52}

 

Ispunite anketu o stigmi hepatitisa B i C

Vaše sudjelovanje je od ključne važnosti kako bismo prikupili relevantne informacije i razvili strategije za prevenciju i smanjenje stigme hepatitisa! Ukoliko ste osoba oboljela/ ili ste preboljeli vi...

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)