Hepatos o stigmi u "Ivanovoj igri"

Kroz biografski dokumentarac "Ivanova igra", za koji je ideja potekla od  Hepatos-a, progovara se o stigmi (vidi ovdje). Tim više vrijedno je spomenuti i osobnu nagradu grada Splita za 2019. koju je, na prijedlog Hrvatskog društva za bolesti jetre „Hepatos“, Gradsko vijeće grada Splita dodijelilo prof. Ivanu Gudelju, našem članu i prvom Hepatos-ovom hepatitis ambasadoru. Kao zahvalu za dugogodišnju plodnu suradnju i podršku, četvrtinu nagrade Gudelj je donirao Društvu Hepatos. Dodjela nagrada održat će se u 28.12.2020. u Gradskoj vijećnici i , obzirom na COVID 19 mjere, obilježit skromnom svečanošću.

"Ivanova igra" biografski je dokumentarni film o legendarnom hrvatskom nogometašu Ivanu Gudelju koji je prije 34 godine, na vrhuncu karijere, zbog hepatitis B infekcije naprasno morao napustiti obečavajuću blistavu karijeru nakon što se usred utakmice srušio na terenu. Bio je najperspektivniji igrač tadašnje države kojeg je čekao ugovor s Real Madridom.

Film u režiji Tomislava Žaje, koji je nastao uz potporu HAVC-a i UEFA-e, premijerno je prikazan  27.10.2019. u prepunom Narodnom kazalištu u Splitu u nazočnosti predsjednice RH, župana, gradonačelnika, izaslanika predsjednika UEFA-e Čeferina Luke Zajeca, zatim hrvatskog i slovenskog izbornika Zlatka Dalića i Matjaža Keka, legendarnih zvijezda i nogometnih legendi iz bivše države te naravno i Gudeljevih suigrača iz Hajduka.

Nakon festivalskih prikazivanja u Francuskoj, Rusiji, Grčkoj, Izraelu i SAD-u dokumentarac je uvršten i u programe International Sound & Music Film Festivala u Puli, Liburnija Film Festivala u Opatiji, Garden Route International Film Festivala u Južnoj Africi i Ananse Cinema International Film Festivala u Gani, a osvojio je nagradu za najbolji sportski dokumentarac na Austria International Film Festivalu. Također je nedavno prikazan na AJB, sptv i HNTV

Snimku filma Ivanova igra možete vidjeti ovdje

 

 

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)