Informiranje i edukacija liječnika opće prakse o virusnom hepatitisu

•    PONEDJELJKOM OD 12 DO 14 SATI PREGLED BEZ NAJAVE U HEPATOLOŠKOJ AMBULANTI NA REBRU

Virusni hepatitis - zašto aktivno pristupiti liječenju?U velikoj dvorani Zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" u Zagrebu, održana je 10. 03. 2010. godine s početkom u 13 h radionica za liječnike opće prakse pod nazivom nazivom „Virusni hepatitis - zašto aktivno pristupiti liječenju?“, u okviru tribina „Zagreb – zdravi grad“.

Nazočne je pozdravio dr. Tihomir Majić, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“, a uvodnu riječ dala je dr. med. Vladimira Lesnikar, spec. epidemiolog, voditeljica Službe za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ te su slijedila predavanja:
Mirjana-Lana Kosanović, dr. med.; Služba za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar“; "Epidemiologija hep C - incidencija, prevalencija i nuznost prijavljivanja oboljelih";
dr. sc. Irena Hrstić, dr. med.; Zavod za gastroenterologiju Klinike za unutarnje bolesti KBC Zagreb, Referentni centar za kronične bolesti jetre Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi; "Klinička slika i preterapijska obrada bolesnika"
prof. dr. sc. Rajko Ostojić, dr. med.; Zavod za gastroenterologiju Klinike za unutarnje bolesti KBC Zagreb, Referentni centar za kronične bolesti jetre Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi; "Terapija - indikacije i kontraindikacije"
predsjednica naše udruge mr. sc. Tatjana Reić održala je izlaganje pod nazivom „Važnost međusoktorske suradnje u  borbi protiv virusnih hepatitisa“, a u sklopu projekta „Smanjenje diskriminacije osoba oboljelih od virusnih hepatitisa na osnovu zdravstvenog statusa“.

Predavanjima je nazočilo 85 liječnika i liječnica opće prakse, koji su bodovani s 4 boda od strane HLK.
Svi nazočni su izrazili zadovoljstvo održanim predavanjima te izrazili zainteresiranost za održavanje sličnih skupova.

Sa ciljem aktivnog pristupa dijagnostici i liječenju bolesnika s HCV infekcijom uspostavljena je suradnja Zavoda za javno zdravstvo Dr Andrija Štampar i Referentnog centra za kronične bolesti jetre čime je bolesnicima omogućeno da u što kraćem vremenskom periodu učine evaluaciju svoje bolesti.
U skladu s tim svi novootkriveni (dosad neobrađeni) antiHCV pozitivni bolesnici mogu svaki ponedjeljak u vremenu 12-14 h obaviti prvi pregled u hepatološkoj ambulanti KBC Rebro (Poliklinika – „Bijela zgrada“, prizemlje, soba 15, telefon 2367 143). Prethodna predbilježba nije potrebna!
Na prvi pregled potrebno je donijeti dosadašnje nalaze (uključujući nalaz pozitivnog anti-HCV) te dvije uputnice: 1. za pregled (naslovljena na KBC Rebro) i 2. HCV RNA kvalitativno, kvantitativno i genotip (naslovljena na Zavod za javno zdravstvo). Tijekom prvog pregleda pacijent će odmah dobiti termin za jednodnevnu hospitalizaciju.

{morfeo 20}

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)