InfoHep Centar u Makarskoj


12. 12. 2013. godine u Makarskoj u Domu zdravlja proveli smo savjetovanje, te besplatno i anonimno testiranje na hepatitis C, uz distribuciju informativno-edukativnog i promotivnog materijala.
Akcija je provedena u sklopu projekta „INFO-HEP CENTAR - prekograničnom suradnjom do lako dostupnih zdravstvenih i socijalnih usluga ", koji je financiran je iz pretpristupnih sredstava Europske Unije u sklopu programa pretpristupne pomoći IPA 2: IPA Prekogranična suradnja Hrvatska – Bosna i Hercegovina 2007.-2013.

U suradnji s Nastavnim Zavodom za javno zdravstvo Splitsko – dalmatinske županije testirano je 14 osoba. Među testiranim osobama nije bilo pozitivnih.

Ovom prilikom podijelili smo:

1.) 83 letka "Diskriminacija je pogubna bolest, a hepatitis može biti izlječiva!"

2.) 62 trodijelna letka "Otkrij! Spriječi! Izlječi!"

3.) 26 Hepatitis C brošura

4.) 36 Hepatitis B brošura

5.) 11 majica "Diskriminacija je pogubna bolest, a hepatitis može biti izlječiva!"

6.) 9 malih brošura "Otkrij! Spriječi! Izlječi!"

7.) 20 bookmark-a

8.) 6 balona "Diskriminacija je pogubna bolest, a hepatitis može biti izlječiva!"

Ovim putem htjeli bi se zahvaliti dr.Jadranki Bebek, Domu zdravlja Makarska, Radio Makarskoj rivijeri, Radio Splitu, Makarska post, Turističkoj zajednici grada Makarske, Komunalnom grada Makarske, ljekarnama, Nastavnom zavodu za javno zdravstvo SDŽ i svim građanima na pruženoj podršci u realizaciji ove akcije.

 

Program prekogranične suradnje Hrvatska - Bosna i Hercegovina

Agencija za regionalni razvoj Republike Hrvatske

 

 

Projekt  „INFO-HEP CENTAR – prekograničnom suradnjom do lako dostupnih zdravstvenih i socijalnih usluga“ financiran je iz pretpristupnih sredstava Europske Unije u sklopu programa pretpristupne pomoći IPA 2: IPA Prekogranična suradnja Hrvatska – Bosna i Hercegovina 2007.-2013.


  Projekt „INFO-HEP CENTAR – prekograničnom suradnjom do lako dostupnih zdravstvenih i socijalnih usluga“ je sufinanciran od Ureda Vlade Republike Hrvatske za udruge

 

5. MEĐUNARODNI DAN MASNE BOLESTI JETRE

5. MEĐUNARODNI DAN MASNE BOLESTI JETRE eng. International NASH Day (IND) uspješno je obilježen akcijom Mobilnog InfoHep Centra Društva Hepatos u splitskom Đardinu u subotu 04. lipnja 2022. organiziran...

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)