InfoHep Centar Hepatos-a - PCR trestiranje na HCV

U skladu s preporukama Svjetske Zdravstvene Organizacije (SZO) , a pridržavajući se svih propisanih mjera Stožera civilne zaštite RH,  Društvo Hepatos, u sklopu aktivnosti obilježavanja 20 godina postojanja i predanosti pacijentima s bolestima jetre, 28.07.2020. s početkom u 10:30 sati u svom InfoHep Centru na adresi Fra Bonina 11 u Splitu u suradnji sa Zajednicom „Papa Ivan XXIII“, Klinikom za infektologiju KBC Split, NZJZ SDŽ, te Povjerenstvom za suzbijanje zlouporabe droga SDŽ pruža usluga PCR testiranja na hepatitis C u želji da korisnicima upotpuni „link to care“ uslugu, kako bi se zaraženi što prije uvrstili u sustav skrbi.

Predstojnik splitske infektologije, prof. dr Ivo Ivić, koji osobno sudjeluje u akciji povodom Svjetskog dana hepatitisa 28 srpnja navodi: „Kronični hepatitis B i C su kronične infekcije koje ponekad godinama ili desetljećima ne pokazuju simptome. Najmanje 60% slučajeva raka jetre posljedica je nepravodobnog testiranja i liječenja virusnih hepatitisa B i C“.

Uz predsjednicu Tatjanu Reić i dr. Magdu Plletikosu-Pavić, u akciji će također osobno sudjelovati prvi Hepatos-ov hepatitis ambasador, nogometaš Ivan Gudelj te socijalna radnica Gordana Cavicchi.

Ovom akcijom Hrvatsko društvo za bolesti jetre HEPATOS, nastavlja svoju nacionalnu kampanju kojom, već sedamnaestu godinu za redom, obilježava Svjetski dan hepatitisa eng. World Hepatitis Day (WHD)* koji se u cijelom svijetu, pa tako i u Republici Hrvatskoj, od 2011. godine obilježava 28. srpnja te ujedinjuje svjetsku hepatitis zajednicu kako bi pro aktivno djelovala utječući na stvarne promjene u svojim lokalnim sredinama.

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)