HULOH Hepatos i Udruženje građana „Viktorija“ započeli s provođenjem projekta financiranog iz pretpristupnih sredstava EU

altalt

HULOH Hepatos u suradnji s partnerskom organizacijom Udruženje građana „Viktorija“ iz Bosne i Hercegovine započeo je 1. travnja 2013. provoditi projekt „INFO-HEP CENTRE – with cross-border cooperation to easily accessible health and social services“, odnosno „INFO-HEP CENTAR – prekograničnom suradnjom do lako dostupnih zdravstvenih i socijalnih usluga“.

Ovaj projekt financiran je iz pretpristupnih sredstava Europske Unije u sklopu programa pretpristupne pomoći IPA 2: IPA Prekogranična suradnja Hrvatska – Bosna i Hercegovina 2007.-2013.

Udruge Hepatos i Viktorija bile su uspješne s projektom „INFO-HEP CENTAR“ u drugom pozivu programa IPA Prekogranična suradnja – Hrvatska – Bosna i Hercegovina 2007.-2013. Projektne aktivnosti u ukupnom trajanju od 15 mjeseci imaju za cilj poboljšanje kvalitete života i socijalne kohezije građana Hrvatske i Sjeverozapadne Bosne i Hercegovine kroz prekograničnu suradnju i razvijanje zajedničkih aktivnosti u području zdravstva i socijalnih usluga.

Neke od prvih projektnih aktivnosti koje ćemo implementirati u Splitsko-dalmatinskoj županiji su:

  • Anonimno i besplatno testiranje na hepatitis koje će se održavati jednom tjedno u prostorijama savjetovališta udruge Hepatos. Početak provođenja aktivnosti je u lipnju 2013.
  • Psihosocijalno savjetovanje za građane u prostorijama savjetovališta udruge Hepatos. Početak provođenja aktivnosti je u lipnju 2013.
  • Anonimno i besplatno testiranje i savjetovanje u mobilnom Info-hep centru u 6 manjih gradova u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Početak provođenja aktivnosti je u lipnju 2013.

Navedene aktivnosti bit će medijski popraćene i pravovremeno oglašene u tiskovinama, web stranici udruge i ostalim medijima kako bi građani mogli maksimalno iskoristiti usluge koje ćemo im pružati.

Spomenute aktivnosti samo su dio ukupnih projektnih aktivnosti. O svim aktivnostima javnost ćemo redovno obavještavati putem vijesti na web stranici udruge, kroz tiskovine i ostale medije.

Više o programu prekogranične suradnje i našim partnerima na:

Program prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina

Agencija za regionalni razvoj Republike Hrvatske

Udruženje građana Viktorija

 

Projekt  „INFO-HEP CENTAR – prekograničnom suradnjom do lako dostupnih zdravstvenih i socijalnih usluga“ financiran je iz pretpristupnih sredstava Europske Unije u sklopu programa pretpristupne pomoći IPA 2: IPA Prekogranična suradnja Hrvatska – Bosna i Hercegovina 2007.-2013.


 
  Projekt „INFO-HEP CENTAR – prekograničnom suradnjom do lako dostupnih zdravstvenih i socijalnih usluga“ je sufinanciran od Ureda Vlade Republike Hrvatske za udruge

 

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)