HRVATSKI GLAS O HEPATITISU U EUROPSKOM PARLAMENTU

Prigodom obilježavanja ovogodišnjeg Svjetskog dana svjesnosti o hepatitisu, predsjednica "Hepatos"-a dobila je 31. 08. 2007. službeni poziv za sudjelovanje u raspravi o hepatitisu C koja će se održati  01. 10. 2007. u Europskom Parlamentu u Briselu. Raspravi će nazočiti ugledni predstavnici iz svijeta politike i zdravstva, kao i predstavnici oboljelih od hepatitisa:

  • Prof. Henrique Barros, predsjednik Predsjedništva vijeća EU   portugalski predstavnik (Portugal predsjedava Europskom unijom od 01. 07. do 01. 01. 2008. godine)
  • Markos Kyprianou, povjerenik za zdravstvo  EU Parlamenta
  • Prof. Jean-Michel Pawlotsky, glavni tajnik EASL-a (European Association for the Study of the Liver)
  • Dr. Srđan Matić, regionalni ured WHO (Svjetska zdravstvena organizacija) za Europu
  • predstavnik Europskog centra za kontrolu i prevenciju bolesti (European Centre for Disease Control and prevention - ECDC
  • Charles Gore u ime nedavno preminule Dame Anita Roddick, poznate svjetske dobrotvorke i velike podržavateljice hepatitis pacijenata (nedavno joj je i samoj dijagnosticiran hepatitis C nakon što je zaražena prije više od 30 godina).

 
Hrvatska udruga liječenih i oboljelih od hepatitisa "Hepatos" u svom radu kontinuirano provodi javno zagovaračke i lobističke aktivnosti, kako u Hrvatskoj tako i na međunarodnoj razini. Udruga je tim svojim aktivnostima ostvarila odličnu suradnju sa svim važnim dionicima, za rješavanje problematike na kojoj radi, u zemlji i inozemstvu! Predstavnike Udruge su do sada protokolarno primali Predsjednik RH, Ministar zdravstva RH te potpredsjednica Vlade i Ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti.

 U okviru Europske asocijacije udruga pacijenata s bolestima jetre (ELPA-e), kojem je predsjednica Hepatosa, Tatjana Reić, potpredsjednica, Udruga se bavi zagovaranjem i lobiranjem i na razini Europske Unije. Udruga je sudjelovala u potpisivanju Europske peticije za veću akciju protiv hepatitisa u EU, uručivanju peticije Markos Kyprianou, povjerenik za zdravstvo  EU Parlamenta 2005. godine, u anketama o tretmanu hepatitisa, također uručenih članovima/cama EP-a 2006. godine. Kao rezultat sastanaka, tim povodom održanim u EP, proizašlo je izglasavanje Europske deklaracije o hepatitisu C, 2007. godine te uvrštavanje rada na problematici hepatitisa u Strateški plan Europske Komisije 2009-2013., odnosno Europskog centra za kontrolu i prevenciju bolesti - ECDC.

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)