Hepatitis C: početak kraja - Jesmo li spremi razmišljati o eliminaciji HCV-a u Hrvatskoj

Zagreb, 19. veljače 2016. Hrvatska udruga liječenih i oboljelih od hepatitisa “Hepatos” i Ured Svjetske zdravstvene organizacije u Republici Hrvatskoj te zastupnica EU Parlamenta Biljana Borzan, kao domaćin sastanka, organizirali su sastanak „Hepatitis C: početak kraja - Jesmo li spremi razmišljati o eliminaciji HCV-a u Hrvatskoj“ u zagrebačkome hotelu Palace.

Sastanak je organiziran s ciljem sagledavanja postojećeg stanja u skrbi oboljelih od virusnih hepatitisa i procjene ekonomskog tereta bolesti u budućnosti, a posebno je istaknuta važnost definiranja Nacionalne strategije i posebice Akcijskog plana za borbu protiv virusnih hepatitisa.

„Danas nam znanstvena dostignuća pružaju jedinstvenu priliku za eliminaciju hepatitisa C u svijetu pa i u Hrvatskoj, pomičući značajan danak u vidu smrtnosti i socio-ekonomskih troškova. Ovim skupom želimo obratiti pozornost na povezanost hepatitisa C i društvene marginalizacije, i promovirati sve aktivnosti koje se provode s ciljem eliminacije hepatitisa C, a koje se provode u skladu s temeljnim načelima ljudskih prava, nediskriminacije, jednakosti i prava na zdravlje“, rekla je predsjednica Hepatosa Tatjana Reić.

Ovim sastankom na jednom mjestu po prvi put su okupljeni sve dionici iz Republike Hrvatske koji imaju dodirne točke s hepatitisom, a sudjelovali su i gosti iz susjednih zemalja. Pored predstavnika Hrvatskog sabora i Ministarstva zdravlja, sudjelovali su i respektabilni gosti iz Kopenhagena WHO EURO regije, World Hepatitis Alliance (WHA), Center for Disease Analysis (CDA).

 

 

Galerija slika: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1690206521238172&type=1&l=a0cdc79da5

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1725577774341941.1073741876.1605857029647350&type=3&pnref=story

 

 

 

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)