Šest godina rada u edukaciji djece i mladih

Edukacija srednjoškolacaNaša udruga već šestu godinu zaredom kontinuirano provodi edukaciju djece i mladih o virusnom hepatitisu i drugim krvlju i spolno prenosivim bolestima te ovisnosti o drogama.

U suradnji sa dr. Dijanom Nonković i Službom za zaštitu mentalnog zdravlja, prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije u ovoj školskoj godini organizirali smo 10 predavanja trećim razredima srednjih  škola Splitsko-dalmatinske županije.
Podjelom informativno-edukativnih publikacija doprinijelo se promicanju i unaprjeđivanju zdravih stilova života djece i mladih, podizanju razine znanja i svijesti kod 226 učenika i učenica o štetnosti i utjecaju droga i ostalih sredstava ovisnosti te o virusnim hepatitisima kao njihovoj posljedici. Predavanjima je obuhvaćeno 10 profesora i profesorica iz istih srednjih škola, također direktnih korisnika/ca ove aktivnosti.

Kroz naš dosadašnjih rad s djecom i mladima, pokazalo se da je 60% njih prve informacije o hepatitisu dobilo upravo na našim predavanjima i kroz naše publikacije.
Provođenjem ovakvih edukacija ostvaruje se veća razina svijesti djece, mladih i nastavnog osoblja o ovisnosti i njenoj povezanosti s hepatitisom čime se doprinosi smanjivanju broja zdravstveno rizičnih ponašanja među mladima, a samim tim i sprječavanju i suzbijanju bolesti ovisnosti.

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)