DUBROVNIK 13.07.2007.

OSNIVAČKA SKUPŠTINA "HEPATOS DUBROVNIK"

OSNIVAČKA SKUPŠTINA HEPATOS DUBROVNIKOSNIVAČKA SKUPŠTINA HEPATOS DUBROVNIK

U Dubrovniku 13.07.2007. godine, u prostorijama Koordinacije udruga na adresi dr. Roka Mišetića bb s početkom u 9 sati, održana je osnivačka skupština Podružnice grada Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije Hrvatske udruge liječenih i oboljelih od hepatitisa "Hepatos" ili skraćeno "Hepatos-Dubrovnik".

OSNIVAČKA SKUPŠTINA HEPATOS DUBROVNIKOSNIVAČKA SKUPŠTINA HEPATOS DUBROVNIK


Osnivačkoj skupštini osim gospođe Oksane Greb nazočili su i oboljeli s područja ove županije M.Đ., R.K. i K.Š.; zatim dr. Ljiljana Betica Radić, infektolog; dr. Vesna Polanda Lasica, transfuzioliog; dr. Mato Lakić, epidemiolog kao i mr. sc. Tatjana Reić, predsjednica HULOH "Hepatos" i SOH RH (Saveza oboljelih od hepatitisa).
Cilj udruge je poboljšanje društvenog položaja i kvalitete življenja oboljelih od hepatitisa i članova njihovih obitelji.
Podružnica neformalno djeluje već godinu dana, a njeni članovi sudjelovali su prošle godine u zajedničkoj koordiniranoj akciji 7 gradova RH u obilježavanja trećeg WHAD (World Hepatitis Awareness Day) - Svjetskog dana svjesnosti o hepatitisu. Tom prilikom svoj volonterski doprinos dale su i dubrovačke mažoretkinje, a štandu na Stradunu pridružila se i dubrovačka gradonačelnica gospođa Dubravka Šuica.

OSNIVAČKA SKUPŠTINA HEPATOS DUBROVNIK


Predstavnici Podružnice sudjelovali su na međunarodnom skupu o hepatitisu "Prevencija, dostupnost liječenja i položaj hepatitis pacijenata u zemljama članicama ELPA-e" te na okruglom stolu "Hepatitis i predrasude" pod pokroviteljstvom Ureda za ljudska prava Vlade Republike Hrvatske.
Svjesni važnosti prevencije i edukacije o ovoj zaraznoj bolesti, prije svega njenog načina prenošenja i otkrivanja te mogućnostima liječenja, u borbi protiv virusnog hepatitisa udruga "Hepatos" drži iznimno važnim raditi na osvještavanju i senzibiliziranju javnosti ali i na poticanju na testiranje.

Osnivačka skupština medijski je popraćena na TV Dubrovniku, Radio Dubrovniku, Radio Ragusi, Dubrovačkom listu i Dubrovačkom vjesniku.
 

Ispunite anketu o stigmi hepatitisa B i C

Vaše sudjelovanje je od ključne važnosti kako bismo prikupili relevantne informacije i razvili strategije za prevenciju i smanjenje stigme hepatitisa! Ukoliko ste osoba oboljela/ ili ste preboljeli vi...

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)