Članovi RCC-THV izabrali mr.sc. Tatjanu Reić za Potpredsjednicu za virusne hepatitise

Predsjednica Društva Hepatos mr.sc. Tatjana Reić izabrana je za Potpredsjednicu za virusne hepatitise  Regionalnog odbora za suradnju na ubrzanom odgovoru na tuberkulozu, HIV i virusni hepatitis (Regional Collaborating Committee on Accelerated Response to Tuberculosis, HIV and Viral Hepatitis (RCC-THV)).     

RCC-THV, čiji je domaćin Svjetska zdravstvena organizacija - WHO Europa, je europska platforma za interaktivnu razmjenu informacija i pojačano uključivanje nacionalnih i međunarodnih partnera, uključujući i organizacije civilnog društva, u prevenciju, dijagnozu, liječenje i skrb za oboljele od tuberkuloze (TB), HIV-a i virusnog hepatitisa. Odbor ima za cilj podržati postizanje cilja navedenog u točci 3.3* Europskog cilja održivog razvoja WHO-a za europsku regiju (SDG) – okončanje epidemija HIV-a i tuberkuloze i eliminacija hepatitisa do 2030. te osiguranje univerzalne pokrivenosti zdravstvenim osiguranjem za tri bolesti.

Svjetski dan sigurnosti pacijenata 2023.

“Uzdignite glas pacijenata!” Svjetski dan sigurnosti pacijenata 2023. obilježit će se 17. rujna pod temom "Angažiranje pacijenata za sigurnost pacijenata", u znak priznanja ključne uloge koju pacijent...

Međunarodni PBC dan

Društvo Hepatos obilježilo je Međunarodni PBC dan 11. rujna.  Primarni bilijarni kolangitis (PBC), prethodno nazvan primarnom bilijarnom cirozom, je kronična autoimuna bolest u kojoj se polako uništav...

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)