10. rođendan Hrvatske udruge liječenih i oboljelih od hepatitisa „Hepatos“

HULOH Hepatos 10 rodjendan udruge

U četvrtak 17. 06. 2010. godine obilježili smo 10. godina našeg rada.
Dugogodišnju potporu Udruzi još jednom je potvrdio Grad Split omogućivši nam da svečano obilježimo naš 10. Rođendan u prekrasnom prostoru Vile Dalmacija.

Za kratki presjek desetogodišnjeg rada predstavljena je nova brošura zajedno sa svim ostalim publikacijama udruge.

Osim članova udruge, proslavu su uveličali predstavnici splitskih organizacija civilnog društva, medija, lokalne uprave i samouprave i poslovnog sektora kojima je prikazana edukativna predstava „Što mi može virus?“.  Najbolji način da razbijemo predrasude o bolesti je borba protiv neznanja, a kad tome još dodamo i zdravu dozu humora, svi koji pogledaju predstavu rado će je preporučiti drugima, a najvažnije od svega zapamtiti kako se bolest ne prenosi.

Udruga Hepatos je prije 10 godina „zagrebala“ u područje kojim se dotad u Hrvatskoj nitko nije bavio, u problematiku virusnih hepatitisa.
Koliko smo bili uspješni u podizanju svjesnosti javnosti o ovoj problematici i utjecaju na zakonsku regulativu u liječenju oboljelih, najbolje govori činjenica da je Svjetska zdravstvena organizacija, na preporuku Ministarstva zdravstva, imenovala Hepatos za National focal point za hepatitis C u Republici Hrvatskoj.

Uzme li se u obzir da smo potekli iz Splita, s opravdanjem možemo reći da je naše djelovanje širom Hrvatske u nacionalnom medijskom i političkom prostoru samo po sebi vrijedna afirmacija i poticaj drugim inicijativama izvan Zagreba da se izbore za nacionalni prostor djelovanja.

U tome nam je pomoglo povjerenje i podrška brojnih donatora ali i šire javnosti koja je prepoznala našu predanost u radu s korisnicima te kontinuiran rad na prevenciji bolesti.

{morfeo 26}

Društvo Hepatos u CEMEX-u Hrvatska

Dana 10. srpnja 2024., Mobilni tim Društva za bolesti jetre pružao je usluge Mobilnog InfoHep Centra - mobilne klinike, zaposlenicima tvrtke CEMEX Hrvatska omogućujući lakši pristup pregledima i eduka...

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)