Završena edukacija Akademije za udruge pacijenata

Članice Društva "Hepatos" 27.01.2024. uspješno su završile Akademiju za udruge pacijenata na Veleučilištu Bernays u Zagrebu. Akademija za udruge pacijenata program je osmišljen s misijom osnaživanja predstavnika nekih od najranjivijih društvenih skupina te jačanje kapaciteta udruga pacijenata kroz set od šest sveobuhvatnih modula koji pokrivaju sva područja kompetencija potrebnih za održivi rad. Ovaj program, koji je u periodu studeni 2023. – siječanj 2024. organiziran za članove 13 udruga, provodio se pod pokroviteljstvom Inovativne farmaceutske inicijative s ciljem olakšavanja rada i upravljanja udrugama te jačanja, ohrabrivanja i međusobnog povezivanja predstavnika neprofitnih organizacija. Glavni fokus programa bio je omogućiti polaznicima da još uspješnije zastupaju prava pacijenata, brinu o interesima zdravlja zajednice, poboljšavaju kvalitetu života bolesnika te se pozicioniraju kao nezaobilazni predstavnici građana u oblikovanju i provedbi zdravstvenih politika.

Polaznice su, tijekom protekla 3 mjeseca, dijelove teorijskog i praktičnog dijela programa pohađale virtualno, a treći i četvrti modul osobnim sudjelovanjem. Kroz ukupno šest modula, sudionici su stekli i dodatno unaprijedili ključna znanja koja su od suštinskog značaja za poboljšanje organizacijskih kapaciteta udruga. Ovi moduli obuhvaćali su teme kao što su dugoročno stabilno djelovanje udruga, unaprjeđenje osobnih i profesionalnih kompetencija vodstva udruga, izgradnja prepoznatljivog imidža udruga u javnosti, pozicioniranje i izgradnja utjecaja kroz komunikaciju putem medija, javnih nastupa i digitalnih medija, zagovaranje, suradnja s drugim dionicima u zdravstvenom sustavu te sudjelovanje u oblikovanju javnih politika u zdravstvu.

Predavači Akademije za udruge pacijenata vodeći su hrvatski stručnjaci za menadžment i menadžment neprofitnih organizacija, financije i računovodstvo, pribavljanje novčanih sredstava iz različitih izvora, fondova i organizacija, za pravo i prava pacijenata, liderstvo i osobni razvoj, komunikacijski menadžment, javne nastupe i nastupe u medijima, komunikaciju na društvenim mrežama, provedbu komunikacijskih kampanja u zdravstvenom sektoru, public affairs, lobiranje i zagovaranje te provedbu javnih politika, s bogatim teorijskim i praktičnim iskustvom koji su svoja znanja i vještine prenijeli polaznicima s ciljem jačanja njihovih osobnih i organizacijskih kapaciteta. 

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)