Uspješno provedena prva godina pružanja međunarodne suradnje i razvojne pomoći

Hepatitis ne poznaje graniceU prosincu su održane posljednje iz ciklusa edukacijskih radionica planiranih za 2008. godinu, organizacijama civilnog društva iz zdravstvenog podsektora u Bosni i Hercegovini. Temeljem Sporazuma o suradnji u provedbi i sufinanciranju projekta međunarodne suradnje i razvojne pomoći s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnog društva za projekt "Hepatitis ne poznaje granice" u 2008. godini, redovni članovi i članice Hepatosa održali su 6 dvodnevnih radionica s ciljem izgradnje kapaciteta dviju zdravstvenih organizacija civilnog društva u BiH, koje se bave problematikom virusnih hepatitisa, u domeni razvoja programa i namicanja sredstava. Osim pružanja edukacijske pomoći u vidu informiranja, savjetovanja i interaktivnih edukacijskih radionica u Bosni i Hercegovini, u Crnoj Gori smo 04. 07. 2008. godini organizirali okrugli stol u Podgorici „Virusni hepatitisi: svjetski javno zdravstveni problem te uloga i utjecaj OCD u poboljšanju položaja hepatitis pacijenata u Crnoj Gori“ pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja, rada i socijalnog staranja Crne Gore, u suradnji s Institutom za javno zdravlje Crne Gore i Odjeljenjem za hepatitise pri Klinici za infektivne bolesti Kliničkog Centra Crne Gore. Napravljeni su kontakti u sva tri društvena sektora u Crnoj Gori i stvoreni preduvjeti za osnivanje prve organizacije civilnog društva koja će okupljati oboljele od hepatitisa i baviti se problematikom hepatitisa.

Hepatos je jako zadovoljan rezultatima provođenja prve godine pružanja međunarodne suradnje i razvojne pomoći. Slijedeći korak je tehnička podrška u razvoju programa i namicanju sredstava organizacijama civilnog društva koje su stekle povećanu razinu znanja i vještina potrebnih za povećanje profesionalnosti i održivosti, uz povremene supervizijske sastanke. Osim toga, želimo pomoći i svim drugim zainteresiranim osobama ili organizacijama na terenu koje se Hepatosu redovito obraćaju, kao vodećoj organizaciji u domeni borbe protiv hepatitisa, u Regiji, jer smo utvrdili slične potrebe u svim zemljama Zapadnog Balkana – to je nepostojanje tema vezanih uz hepatitis u javnom životu, stigmatizacija i socijalno isključivanje oboljelih, slabi kapaciteti u zdravstvu za skrb o oboljelima od hepatitisa, te posve neizgrađeni vaninstitucionalni kapaciteti i kapaciteti civilnog društva za bavljenje navedenim problemima, odnosno, svaku vrstu podrške oboljelima.{morfeo 4}

Predsjednica Društva ponovo u Gruziji

Po 9. put Predsjednica Društva mr.sc. Tatjana Reić, kao savjetnica, sudjelovala je u radu Technical Advisory Group u Tbilisi, Gruzija. U vremenu 15.-17.05.2024. navedena grupa, koju čine 8 savjetnika...

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)