Tatjana Reić obratila se sudionicima na svečanom otvaranju 49-tog EASL ILC™ 2014

Predsjednica Hepatos-a mr.sc. Tatjana Reić kao predsjednica ELPA-e održala je govor pred 10,800 sudionika prilikom svečanog otvaranja 49-tog EASL ILC™ 2014. U svom obraćanju između ostalog naglasila je: “Obzirom da se nalazimo u prijestolnici Velike Britanije, uzet ću primjer britanskog nacionalnog zdravstvenog instituta koji daje, citiram:” personalizirane upute o tome kako poboljšati svoje zdravlje i smanjiti rizik od srčanog i moždanog udara, dijabetesa, zastoja rada bubrega i demencije.”
Ne želim, ni na koji način, umanjiti važnost navedenih bolesti, ali mi nikako nije jasno zašto ovdje nisu navedene i bolesti jetara?” 

{youtube}t5Zg7qyGM7E{/youtube}

Ovogodišnji EASL ILC™, najvažniji međunarodni kongres o bolestima jetre u Europi održavao se u Londonu od 9-13 travanj 2014 i privukao više od 10.800 liječnika, stručnjaka te predstavnika farmaceutske industrije i pacijenata - više nego ikada u svojoj 49 godina dugoj povijesti.

Sa svojim brojnim predavanjima simpozijima i radionicama, ovaj je kongres jedinstvena prilika za stjecanjem novih znanja i upoznavanjem s najnovijim postignućima iz područja hepatologije na kojem su sudjelovali i predstavnici Hepatos-a.

Na kongresu se, kao i svake godine od svog osnivanja 2005 godine, promotivnim štandom predstavila krovna europska udruga European Liver Patients' Association (ELPA), održana je Godišnja skupština i simpozij pod nazivom “Iskorjenjivanje hepatitisa C iz Europe – san ili stvarnost” koji je pobudio veliki interes i privukao više od 300 doktora, medicinskih stručnjaka i predstavnika pacijenata.

Posebnu čast za Hrvatsku predstavlja činjenica da je među vrhunskim stručnjacima i predstavnicima Europskih institucija (ECDC, Europska komisija) kao predavač sudjelovala i prof. dr. sc. Adriana Vince, ravnateljica Klinike za infektivne bolesti „dr. Fran Mihaljević“ i voditeljica Referentnog centra Ministarstva zdravlja za dijagnostiku i liječenje virusnih hepatitisa.

Kao nikada ranije, na ovogodišnjem EASL-u su predstavljeni brojni obećavajući novi lijekovi u fazi kliničkih ispitivanja. Trenutno se provodi više od 20 kliničkih ispitivanja lijekova koji do sada pokazuju vrlo visoku učinkovitost (preko 90%), tako da oboljeli od hepatitisa C s velikom nadom i uzbuđenjem iščekuju završetak tih ispitivanja.
Navodimo samo neka od njih: ION-1, HALLMARK-DUAL, TURQUOISE-II, COSMOS Cohort 2, PEARL-I, ION-2, M12-999 Study, C-WORTHY, ION-3, SAPPHIRE-I, C-WORTHY, SAPPHIRE II, ELECTRON-2, COSMOS Cohort 1 itd.

 

                                 

                                

                                                                            

Predsjednica Društva ponovo u Gruziji

Po 9. put Predsjednica Društva mr.sc. Tatjana Reić, kao savjetnica, sudjelovala je u radu Technical Advisory Group u Tbilisi, Gruzija. U vremenu 15.-17.05.2024. navedena grupa, koju čine 8 savjetnika...

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)