Svjetski dan hepatitisa 2021 u Hepatosu

Povodom Svjetskog dana hepatitisa 28.07.2021 Hrvatsko društvo za bolesti jetre Hepatos će, pridržavajući se svih propisanih epidemioloških mjera, pružati usluge HCV testiranja i pregleda jetre Fibroscan® uređajem u svom InfoHep Centru na adresi Fra Bone Razmilovića 11 u Splitu u vremenu 10:00 -17:00 sati u suradnji sa NZJZ SDŽ, a s ciljem informiranja šire javnosti i uvrštavanja zaraženih u sustav skrbi.

Budućnost bez hepatitisa globalni je prioritet SZO i World Hepatitis Alliance (WHA) koji je jedino ostvariv povećanjem broja dijagnosticiranih i liječenih osoba s HBV i HCV infekcijom. S tim ciljem osmišljena je  ovogodišnja kampanja „Hepatitis ne može čekati“, kojoj se pridružuje i  Društvo Hepatos, a kojom se želi podsjetiti da, kako bi se zadržali na putu ka eliminaciji virusnih hepatitisa čak i za vrijeme COVID-19 pandemije, neophodno je nastaviti pružati usluge testiranja, liječenja i skrbi te tako pokušati izbjegavati korake unazad kako ne bismo izgubili teško postignut zamah u eliminaciji virusnih hepatitisa.

Predstojnik Klinike za infektologiju KBC Split, prof. dr. sc. prim. Ivo Ivić, dr. med., navodi: Kronični hepatitis B i C su glavni uzročnici raka jetara, a često su godinama i desetljećima bez simptoma. Oko 60% karcinoma jetara posljedica su nepravodobnog testiranja i liječenja virusnih hepatitisa B i C .

Hrvatsko društvo za bolesti jetre “Hepatos”, koje provodi Nacionalnu kampanju u suradnji s Ministarstvom zdravstva Republike Hrvatske i Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo, već osamnaestu godinu za redom obilježava Svjetski dan hepatitisa eng. World Hepatitis Day (WHD) koji se u cijelom svijetu, pa tako i u Republici Hrvatskoj, od 2011. godine obilježava 28. srpnja te ujedinjuje svjetsku hepatitis zajednicu kako bi pro aktivno djelovala utječući na stvarne promjene u svojim lokalnim sredinama.

Objavu za medije možete vidjeti ovdje

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)