Studijsko putovanje

Predstavnici naše Udruge bili su na studijskom putovanju u Milanu u posjeti jednoj od najvećih i najaktivnijih udruga članica ELPE - EpaC Onlus od 23. do 26. travnja 2008.

Udruga kao primarnu skupinu korisnika ima oboljele od hepatitisa C i njihove obitelji. Kao jedan od najboljih pokazatelja rada EpaC-a je broj savjetovanja koje su pružili, a ta brojka iznosi ukupno više od 60.000. Ove godine su proglašeni za najuspješniju ELPA članicu u kategoriji "Podrške pacijentima".

Prilikom posjeta talijanskoj udruzi bili smo u njihovim prostorima u Milanu na adresi Via Cadorna 17/A, 20059 Vimercate Milano, gdje su nas u ugodnoj i radnoj atmosferi dočekali; Ivan Gardini - predsjednik udruge, Rosanna Fontana - voditeljica ureda i Massimiliano Conforti voditelj podružnice u Rimu.

Cilj putovanja bio je razmjena iskustava, izobrazba i usavršavanje članova naše udruge te smo ovom prilikom dobili mnoge korisne informacije. Upoznali smo se i dobili dobar uvid u njihov način vođenja evidencija te njihove projektne aktivnosti. Saznali smo na koji način izdaju različite publikacije u suradnji sa stručnjacima; brošure namijenjene različitim ciljnim skupinama. Prilikom ove posjete upoznali smo se s načinom financiranja udruge, te kako je uređen način financiranja nevladinih organizacija u Italiji.

Ovom posjetom smo dobili odličan uvid u rad udruge koja se bavi istim područjem djelovanja kao i Hepatos te smo s putovanja otišli puni novih ideja.

Zajedno s predstavnicima EpaC sudjelovali smo na dvjema međunarodnim radionicama u sklopu EASL-a (European Association for the Study of the Liver): "Meet the experts" i "Media training" u Atahotel Fieramilano, Viale Boezio 20, a u organizaciji Axon Communications, kao i na izložbenom štandu u Milano Convention centru "Fieramilano-city".

{phocagallery view=switchimage|basicimageid=140}
{phocagallery view=category|categoryid=9|
limitstart=0|detail=0|imageshadow=shadow1|enableswitch=1}

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)