Predstavljanje Mobilnog InfoHep Centra na Dan zdravlja

07. travnja 2015. godine ispred prostorija Zavoda za Javno Zdravstvo Split, Hepatos je predstavio svoj Mobilni InfoHep Centar u kojem je moguće obaviti

- besplatno i anonimno testiranje na hepatitis C

- besplatan pregled jetre elastografijom.

Besplatno i anonimno testiranje na hepatitis C
rezultat za 20 minuta

Tko se treba testirati

Svi koji jesu ili su bili izloženi barem jednom od navedenog:
1. Korištenju zajedničkih igala i brizgalica prilikom korištenja opojnih droga

2. Transfuziji krvi ili krvnih derivata prije uvođenja obveznog testiranja krvi

3. Usputnom, slučajnom spolnom odnosu bez zaštite

4. Tetoviranju, piercingu, akupunkturi ili elektrolizi - moguće izvršenim nesterilnim priborom

5. Non A non B hepatitisu dijagnosticiranom prije 1989.g

* Minimalno 30 minuta prije pristupanja testiranju: ne konzumirate hranu, piće (alkohol, kavu i sl.), te žvakaće gume, ne koristite proizvode oralne njege (paste i vodice za pranje zubi i sl.)

Besplatan pregled jetre FibroScan-om

Tko se treba pregledati

Svi koji žele na bezbolan način tijekom petominutnog pregleda izmjeriti elastičnost i utvrditi stupanj oštećenja jetre.

• Elastografija (FibroScan®) - alternativa biopsiji jetre - neinvazivna je metoda procjene stupnja oštećenja jetrenog tkiva. Mjerenjem niskofrekventnog zvučnog vala koji se pomiče uzduž jetre, ovaj test bilježi brzinu kojom se zvučni valovi pomiču što korelira sa stupnjem jetrene fibroze. Što je gušće (fibroznije) tkivo, to se zvučni valovi brže miču. Osnovni nedostatak kod elastografije je što se ne može koristiti kod pacijenata koji imaju ascites ili su pretili.

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)