Poziv na konferenciju za medije

HULOH HepatosDana 1. veljače 2013. godine s početkom u 11:30 sati, pozivamo Vas na konferenciju za medije Ministarstva zdravlja, Hrvatske Udruge Liječenih i Oboljelih od hepatitisa „Hepatos“ i Saveza Oboljelih od Hepatitisa Republike Hrvatske koja će biti održana u hotelu Sheraton u Zagrebu, na adresi Kneza Borne 2.

Konferencija za medije održat će se povodom nacionalnog predstavljanja Europskog Hepatitis Indeksa 2012 (EhepI 2012) i predstavljanja hrvatske Nacionalne strategije i Akcijskog plana za borbu protiv hepatitisa.

Na konferenciji za medije novinarima će se obratiti slijedeći govornici:
Prof.dr.sc. Rajko Ostojić, Ministar zdravlja RH
Prof.dr.sc. Antoinette Kaić-Rak, Voditeljica Ureda Svjetske Zdravstvene Organizacije u RH
Prof.dr.sc. Adriana Vince, Voditeljica Referentnog centra Ministarstva zdravlja za dijagnostiku i liječenje virusnih hepatitisa, Klinika za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević”, Zagreb (TBC)
moderator - mr.sc. Tatjana Reić, Predsjednica HULOH Hepatos, European Liver Patients Association (ELPA) i Saveza Oboljelih od Hepatitisa Republike Hrvatske (SOH-HR)

Republika Hrvatska zauzela je 8. mjesto među 30 europskih država koje su sudjelovale u istraživanju 'Europskog Hepatitis Indeksa' koji uspoređuje prakse skrininga, liječenja i tretmana hepatitisa. Za jednu malu zemlju poput Hrvatske to je prilično dobar rezultat, pogotovo ako se uzme u obzir da smo iza sebe ostavili neke bogatije zemlje poput Norveške, Švicarske, Belgije, Nizozemske, Austrije i niz drugih. Europski Hepatitis Indeks pokazuje da Hrvatska dobro provodi prevenciju u usporedbi s drugim zemljama, a dobrom rezultatu u tom području uvelike je pridonijelo rutinsko cijepljenje novorođenčadi, čime se postiže kvota zaštićene djece veća od 90%. Kako bismo poboljšali skrb za oboljele od hepatitisa u Hrvatskoj potrebno je raditi na povećanju dostupnosti novih lijekova, školovanju medicinskog osoblja specijaliziranog za hepatitis, a posebno je bitno dovršiti i implementirati Nacionalnu strategiju i akcijski plan za borbu protiv virusnih hepatitisa.
Sastanak radne skupine za izradu Nacionalne strategije, sastavljene od vodećih hrvatskih stručnjaka na čelu s dr. Irenom Hrstić, neposredno će prethodit konferenciji. Problemi na koje nam je ukazao Indeks, mogu biti riješeni kroz primjenu smjernica i mjera iz Nacionalne strategije i Akcijskog plana, dio kojih će se i predstaviti na konferenciji za medije.

Društvo Hepatos u CEMEX-u Hrvatska

Dana 10. srpnja 2024., Mobilni tim Društva za bolesti jetre pružao je usluge Mobilnog InfoHep Centra - mobilne klinike, zaposlenicima tvrtke CEMEX Hrvatska omogućujući lakši pristup pregledima i eduka...

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)