Pokretanje projekta Euro Hepatitis Indeks 2012

Predsjednica Hepatosa i ELPA-e, mr.sc. Tatjana Reić, kao član stručne komisije Euro Hepatitis Indeks projekta, sudjelovala je na sastanku u Berlinu 3. veljače 2012. Euro Hepatitis Indeks  najveći je ELPA-in projekt za 2012. godinu čije je izvođenje upravo dodijeljeno nezavisnoj tvrtki Health Consumer Powerhouse. Na sastanku u Berlinu oformljena je stručna komisija od 8 članova, čija je zadaća odrediti indikatore za Euro Hepatitis Indeks kako bi se usporedila situacija/stanje u području virusnih hepatitisa u zemljama EU27, Norveškoj, Švicarskoj i Hrvatskoj u slijedećim područjima:
  • Epidemiologija
  • Dijagnostika
  • Terapija (dostupnost, učinkovitost)
  • Programi prevencije
  • Programi screeninga
  • Društveni stavovi (stigma, diskriminacija)
  • Dostupnost informacija

U ciljne skupine projekta spadaju pojedinci koji pripadaju ranjivim skupinama, udrugama pacijenata i potrošača, medicinskoj profesiji, javnoj vlasti, političkim stavotvoriteljima, pružateljima zdravstvene skrbi i medijima.

Predstavljanje preliminarnih rezultata Euro Hepatitis Indeksa očekuje se već tijekom EASL-ovog International Liver Congress-a  u travnju 2012., a predstavljanje završenog Indeksa očekuje se krajem listopada 2012.

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)