Obilježavanje Svjetskog dana svjesnosti o hepatitisu C

U cilju obilježavanja Svjetskog dana svjesnosti o hepatitisu C, 01. listopada 2005. godine, udruga "Hepatos" je, kao član ELPA-e, bila uključena u akciju potpisivanja peticije Europskom parlamentu, kako bi se i na međunarodnoj razini poduzele mjere u borbi protiv hepatitisa C, što znači i prevenciji i pristupu liječenju. Original peticije sa svim skupljenim popisima uručen je gospodinu Markosu Kyprianou, povjereniku za zdravstvo pri EU parlamentu, a preslike skupljenih potpisa čelnicima država članicama ELPA-e.

Svjetski dan svjesnosti o hepatitisu C na području Republike Hrvatske obilježili smo brojnim aktivnostima:

- prijem kod ministra zdravstva dr. Nevena Ljubičića - 27. 09. 2005. i urudžba preslika skupljenih potpisa peticije EU parlamentu
 

Prijem kod ministra zdravstva Prijem kod ministra zdravstva


- prijem kod predsjednika države gospodina Stjepana Mesića – 28. 09. 2005. i urudžba preslike skupljenih potpisa peticije EU parlamentu

 

 

Prijem kod predsjednika RH Prijem kod predsjednika RH


- prijem kod potpredsjednice Vlade RH gospođe Jadranke Kosor – 01. 10. 2005. i urudžba preslike skupljenih potpisa peticije EU parlamentu

 

 

 

 

Prijem kod podpredsjednice Vlade Prijem kod podpredsjednice Vlade


- zajedno s Nacionalnim odborom za borbu protiv virusnih hepatitisa kao i udrugama iz cijele Hrvatske (Osijek, Zagreb i Rijeka) organizirali smo 05. 10. 2005. tribinu i tiskovnu konferenciju u Tribinama grada Zagreba na Kaptolu, uz sudjelovanje hrvatskih vodećih stručnjaka hepatologa i infektologa

 

 

 

 

Tribina


- na inicijativu "Hepatosa" snimljen je prilog o hepatitisu C u emisiji HTV 1 "Život u živo" 29. 09. 2005.

 

 

 

 

Peticija Peticija

 


Do 21. 09. 2005. godine prikupljeno je ukupno 22 292 potpisa s time da to nisu konačne brojke jer neke udruge još nisu dostavile podatke o prikupljenim potpisima.

 

 

 

 

 

Albi France

 

British Liver Trust UK

 

CHAC Belgium

6924

Dakalhia Egypt

 

Deutsches Hepatitis C Forum Germany

192

Deutsche Leberhilfe Germany

1 719

E.p.a.C. Italy

 

Enfermos de Hepatits C Spain

3 665

F.A.D.E. Italy

 

Fundacja Sw.Jerzego Poland

 

H.E.S. France

327

Hepatitis C Trust UK

1 414

Huloh Hepatos Croatia

1 157

National Hepatitis Center Netherlands

68

RHC Sweden

65

SANO - HEP Romania

2 905

SOS Hépatites France

160

SOS Hepatites Portugal

1 365

SOS Hepatites Suisse

500

VHC Patienten Belgium

2 020

 

 

ELPA – EASL - Paris

222

Lettonie (Latvia)

39

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)