Nova usluga Mobilnog InfoHep Centra

Hrvatsko Društvo za bolesti jetre „Hepatos“ u suradnji sa specijalistima, članovima Mobilnog InfoHep tima, u želji da korisnicima Mobilnog InfoHep Centra upotpuni „link to care“ uslugu, pojedincima kojima je potrebno, omogućit će i PCR testiranje na virusne hepatitise kako bi se zaraženi mogli što prije uvrstiti u sustav skrbi (eng. link to care).

27.01.2020. unutar kruga Nastavnog Zavoda za Javno Zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije u Hepatos-ovo medicinsko vozilo Mobilnog InfoHep Centra obavljena je instalacija uređaja Genexpert, donacije Cephid  kojim se metodom PCR vrši testiranje HCV RNA te potvrđuje hepatitis C dijagnozu i postojanje virusa u krvi.

Ovom prilikom su educirani članovi Mobilnog InfoHep tima, liječnice specijalistice NZJZ SDŽ, uključene u rad ovog regionalno poznatog i priznatog medicinskog vozila kako bi što bolje mogli pridonijeti eliminaciji virusnih hepatitisa što je moguće samo pojačanim naporima u području informiranja, prevencije, probira te dostupnosti terapija.

Ovim uređajem zaokružuje se izvrsnost najbolje opremljene pokretne jednice koja služi probiru i što bržem uključivanju u skrb oboljelih od virusnih hepatitisa čime se potvrđuje da je Mobilni InfoHep Centar jedan od najboljih primjera dobre prakse ne samo u Hrvatskoj / regiji već i u cijeloj Europi.

 

Predsjednica Društva ponovo u Gruziji

Po 9. put Predsjednica Društva mr.sc. Tatjana Reić, kao savjetnica, sudjelovala je u radu Technical Advisory Group u Tbilisi, Gruzija. U vremenu 15.-17.05.2024. navedena grupa, koju čine 8 savjetnika...

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)