Najava Okruglog stola / Stručnog sastanka s političkim ciljem „Fokus na tihe epidemije jetre: virusni hepatitisi i masna jetra"

Uoči hrvatskog predsjedanja Europskom unijom Hrvatsko Društvo za bolesti jetre “Hepatos”, organizira dvodnevni Okrugli stol / Stručni sastanak s političkim ciljem  pod nazivom „Fokus na tihe epidemije jetre: virusni hepatitisi i masna jetra". Svrha ovog događaja je unaprijediti planirane aktivnosti u nadolazećem razdoblju kako bi se postigli ambiciozni ciljevi eliminacije virusnog hepatitisa koje je postavila Svjetska zdravstvena organizacija te sagledavanje postojećeg stanja u skrbi oboljelih od NAFLD-NASH, tj. masne jetre u Hrvatskoj i Europi.

Sastanak će se održati 21.-22. svibnja 2019. u Hotelu Dubrovnik u Zagrebu pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske gđe. Grabar-Kitarović te Ministarstva zdravstva uz predviđeno sudjelovanje ključnih dionika iz Republike Hrvatske koji imaju dodirne točke s virusnim hepatitisima i masnom jetrom, uglednih međunarodnih gostiju (EASL International Liver Foundation, WHO EURO, ECDC, ELPA, VHPB) te gostiju iz šire regije (Slovenija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Srbija, Makedonija, Kosovo, Albanija).

Tijekom događaja planiramo sastanke:
Dan 1: „Eliminacija hepatitisa: održivo financiranje - kako ga osigurati“
Dan 2: „U fokusu NAFLD - NASH: masna jetra - tiha epidemija"

Okrugli stol / Stručni sastanak s političkim ciljem u ovakvom obliku po prvi put se organizira u Republici Hrvatskoj. Naime, nakon prethodno uspješno organiziranih događaja kojima smo privukli pažnju šire javnosti o problemu virusnih hepatitisa, Hrvatska je jasno pokazala da može biti predvodnica u ovom dijelu Europe u eliminaciji virusnih hepatitisa. Ovaj uspješan model htjeli bi smo preslikati i na podizanje svijesti o opasnostima i izazovima u rješavanju problema masne jetre. No da bi se postigli ciljevi SZO-a i podigla razina svijesti o problemu masne jetre u ovoj regiji, potrebno je uložiti mnogo više napora u području prevencije, probira i dostupnosti terapija. Kako bi se na najbolji način pripremili te što bolje informirali širu javnost o ovim „tihim epidemijama“ uoči hrvatskog predsjedanja Europskom unijom, Hepatos namjerava okupiti važne dionike s ciljem da se procijeni trenutna situacija, utvrde dosadašnja postignuća i izazovi, što i kako poduzeti te u kom pravcu djelovati u budućnosti.

Stručni Organizacijski odbor:

Prof. dr. sc. Adriana Vince, dr.med.

Prof. dr. sc. Sandra Milić, dr. med

Marko Korenjak

Mr.sc. Tatjana Reić

  

Predsjednica Društva ponovo u Gruziji

Po 9. put Predsjednica Društva mr.sc. Tatjana Reić, kao savjetnica, sudjelovala je u radu Technical Advisory Group u Tbilisi, Gruzija. U vremenu 15.-17.05.2024. navedena grupa, koju čine 8 savjetnika...

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)