Mobilni InfoHep Centar ukljucen u Compendium dobre prakse SZO

Obilježavajući  Svjetski dan hepatitis Svjetska zdravstvena organizacija (SZO ) objavila je “Compendium of good practices in the health sector response to viral hepatitis in the WHO European Region “ u kojem se, kao primjer dobre prakse nalazi I Mobilni InfoHep Centar Društva Hepatos.

Na 66. zasjedanju Regionalnog odbora Svjetske zdravstvene organizacije (SZO)  za Europu u rujnu 2016., sve 53 države članice podržale su rezoluciju EUR / RC66 / R10, Akcijski plan za odgovor zdravstvenog sektora na virusni hepatitis u europskoj regiji SZO-a. Akcijski plan traži od država članica da ubrzaju svoj odgovor na epidemiju virusnog hepatitisa. Ciljevi ovog plana usklađeni su s Agendom UN-a za održivi razvoj 2030. i Globalnom strategijom zdravstvenog sektora Svjetske zdravstvene organizacije za virusni hepatitis, 2016–2021.

Ovaj dokument uključuje 34 primjera dobre prakse iz 18 država članica u europskoj regiji čiji su autori različiti dionici kolektivnog odgovora na virusni hepatitis, uključujući vladine i nacionalne programe virusnih hepatitisa, akademske zajednice i javnozdravstvene ustanove / istraživačke institute, nevladine organizacije i predstavnike OCD.

 

Društvo Hepatos u CEMEX-u Hrvatska

Dana 10. srpnja 2024., Mobilni tim Društva za bolesti jetre pružao je usluge Mobilnog InfoHep Centra - mobilne klinike, zaposlenicima tvrtke CEMEX Hrvatska omogućujući lakši pristup pregledima i eduka...

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)