Mobilni InfoHep centar u Makedoniji

Na poziv Ministarstva zdravstva Republike Makedonije i NVO Hepar Centar Bitola koji je ujedno i član ELPA, Mobilni InfoHep Centar od 16-21.04.2018 bio je u Skoplju, Bitoli i po prvi put u zajednici ovisnika u Bigorskom manastiru u okolici Mavrova .

Radni tim Mobilnog InfoHep Centra u KC Bitola sačinjavali su:

Dr. Boban Toševski, medicinsko osoblje infektivne klinike te djelatnici i volonteri Hepatosa

Mobilni InfoHep Centar u Kliničkom centru Skoplje, Klinika za infektivne bolesti.

Radni tim u Klinickom centru Skoplje sačinjavali su, Dr Marija Dimzova, medicinsko osoblje infektivne klinike te djelatnici i volonteri Hepatosa

U tri akcije uređajem FibroScan® pregledano je 90 pacijenata. Zainteresiranim pacijentima omogućili smo i testiranje na HCV I HIV testovima OraQuick na slinu.

Naš posjet Kliničkim centrima u Makedoniji bio je odlično praćen i u medijima . Predsjednica Hepatosa gostovala je u emisiji Dobro jutro Makedonija na TVM 1, a na dolasku dočekao nas je pomoćnik ministra zdravstva.

Usluge Mobilnog InfoHep Centra podrazumijevaju besplatne preglede jetre transientnom elastografijom (uređajem FibroScan®) dolaskom u područja koja nemaju navedeni uređaj. Ovaj pregled je veoma koristan u bezbolnoj procijeni oštećenja jetre, i zamjenjuje biopsiju jetre.

U ime Hrvatskog Društva za bolesti jetre “Hepatos”, zahvaljujemo mnogobrojnim pacijentima na odazivu, liječnicima koji su sudjelovali i volontirali u ovoj akciji, Ministarstvu zdravstva , Makedonskoj pravoslavnoj crkvi, Milanu Mishkovikju iz Udruženja pacijenata sa bolestima jetre “Hepar Centar” iz Bitole na pozivu i organiziranju ove akcije, te našem timu Mobilnog InfoHep Centra. Do sljedećeg puta..

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)