Misija Mobilnog InfoHep Centra u Crnoj Gori

U vremenu od 21. do 24. listopada 2019 Mobilni InfoHep Centar ponudio je svoje usluge građanima Crne Gore. Usluge Mobilnog InfoHep Centra podrazumijevaju testiranje brzim testovima na hepatitis C I HIV te besplatne preglede jetre transientnom elastografijom (uređajem FibroScan®) dolaskom u zajednice kako bi korisnike, kojima je to potrebno, povezali u sustav skrbi (link to care).

Tijekom prvog dana (22.10.2019) akcija uspješno smo prezentirali Hepatos usluge u kući Reto centra u Danilovgradu uz nazočnost Instituta za javno zdravstvo Crne Gore te smo održali sastanak s gospođom Minom Brajović, voditeljicom crnogorskog ureda Svjetske Zdravstvene Organizacije u Podgorici.

Tijekom drugog dana (23.10.2019) zabilježili smo odličan odaziv klijenata i osoblja JU Kakaricka Gora na ponuđene usluge Mobilnog InfoHep Centra a u popodnevnim satima uspješno smo pružali usluge Mobilnog InfoHep Centra ispred Drop in centra NVO Juventas. Zbog velikog interesa pružali smo usluge i do kasno u noć. Akcije su organizirane u suradnji s specijalistkinjama Instituta za javno zdravstvo Crne Gore te Infektivne klinike KCCG, Podgorica a popraćene su i medijskim istupima.

Misija u Crnoj Gori završila je akcijom pružanja usluga Mobilnog InfoHep Centra ovisnicima, alkoholičarima i zatvorenicima Specijalne Psihijatrijske Bolnice Kotor u Dobroti u suradnji s epidemiolozima Instituta za javno zdravlje Crne Gore.

Kratki sažetak misija u Crnoj Gori i Kosovu:

1.600 kilometara;

96 korisnika;

10 novootkrivenih pacijenta;

2 novo inicirane pacijenstke organizacije

1 najbolji primjer dobre prakse - Mobilni InfoHep Center

5. MEĐUNARODNI DAN MASNE BOLESTI JETRE

5. MEĐUNARODNI DAN MASNE BOLESTI JETRE eng. International NASH Day (IND) uspješno je obilježen akcijom Mobilnog InfoHep Centra Društva Hepatos u splitskom Đardinu u subotu 04. lipnja 2022. organiziran...

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)