Međunarodni PBC dan 2019

8. rujna se obilježava Međunarodni PBC dan. Društvo "Hepatos" sudjelovalo je u javno edukacijskoj kampanji obilježavanja ovog dana.

Primarni bilijarni kolangitis (PBC), ranije poznat kao primarna bilijarna ciroza, je kronična bolest jetre koja polako uništava žučne vodove unutar jetre. Upala jetre tijekom godina može uzrokovati ožiljke koji dovode do ciroze. Uzrok PBC-a je još uvijek nepoznat ali znamo da PBC NIJE povezan s alkoholom ili drogama, i NIJE zarazan.

Postojeće studije sugeriraju da mogući uzroci uključuju autoimunitet, infekciju ili genetsku predispoziciju, a čini se da se češće pojavljuje u određenim obiteljima. Žene su pogođene 10 puta više od muškaraca, a PBC se obično dijagnosticira u bolesnika u dobi od 35 do 60 godina.

Pozivamo sve da se podrže i pomognu podizanju svijesti o bolestima jetre #PBCAwarenessMonth & međunarodni #PBCDay19 #Hepatos4liver

Ispunite anketu o stigmi hepatitisa B i C

Vaše sudjelovanje je od ključne važnosti kako bismo prikupili relevantne informacije i razvili strategije za prevenciju i smanjenje stigme hepatitisa! Ukoliko ste osoba oboljela/ ili ste preboljeli vi...

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)