INFO-HEP CENTAR u splitskom zatvoru Bilice - savjetovanje i testiranje na hepatitis C i HIV

Naša Udruga je i ove godine, povodom obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti i Svjetskog Dana borbe protiv HIV/AIDS-a, u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo Splitsko-Dalmatinske županije, dr. Brankom Jurčević - Zidar iz Službe za mentalno zdravlje, prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti, u petak 29. studenog 2013. održala testiranje i savjetovanje za zatvorenike/ce i zaposlenike/ce.

Međunarodni Mjesec borbe protiv ovisnosti se obilježava u razdoblju od 15. studenog do 15. prosinca. Cilj obilježavanja je upozoriti cjelokupnu javnost na problem zlouporabe svih oblika sredstava ovisnosti, a osobito droga, te potaknuti sve subjekte u društvu na aktivnu borbu protiv ovisnosti i zlouporabe droga.

Testiranju na hepatitis C i HIV, odazvalo se 6 zatvorenika i zaposlenika.
Od ukupno 6 savjetovanih i testiranih na markere HC virusa 1 je bio anti HCV R-reaktivan, tj. "pozitivan”, a 5  ih je bilo NR-nereaktivno, tj. “negativno”.
Od ukupno 6 savjetovanih i testiranih na markere virusa HIV-a 6 ih je bilo NR-nereaktivno, tj. “negativno”.
 
Ove aktivnosti organiziramo u sklopu projekta „INFO-HEP CENTAR - prekograničnom suradnjom do lako dostupnih zdravstvenih i socijalnih usluga“, kojeg provodimo u suradnji s Udruženjem građana "Viktorija" i "B18" iz Banja Luke iz Bosne i Hercegovine. Projekt je financiran iz pretpristupnih sredstava Europske Unije u sklopu programa pretpristupne pomoći IPA 2: IPA Prekogranična suradnja Hrvatska – Bosna i Hercegovina 2007.-2013.

Projektne aktivnosti u ukupnom trajanju od 15 mjeseci imaju za cilj poboljšanje kvalitete života i socijalne kohezije građana Hrvatske i Sjeverozapadne Bosne i Hercegovine kroz prekograničnu suradnju i razvijanje zajedničkih aktivnosti u području zdravstva i socijalnih usluga.

 

 

Projekt  „INFO-HEP CENTAR – prekograničnom suradnjom do lako dostupnih zdravstvenih i socijalnih usluga“ financiran je iz pretpristupnih sredstava Europske Unije u sklopu programa pretpristupne pomoći IPA 2: IPA Prekogranična suradnja Hrvatska – Bosna i Hercegovina 2007.-2013.


  
  Projekt „INFO-HEP CENTAR – prekograničnom suradnjom do lako dostupnih zdravstvenih i socijalnih usluga“ je sufinanciran od Ureda Vlade Republike Hrvatske za udruge


 

Mobilni InfoHep Centar u Imotskom

Društvo Hepatos nastavilo je pruzati usluge Mobilnog InfoHep Centra u braniteljskim udrugama. Aktivisti Hrvatskog društva za bolesti jetre Hepatos 11.11.2021 su odrzali javno zdravstvenu akciju Mobil...

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)