Hepatos-ovom hepatitis ambasadoru - Ivanu Gudelju uručena osobna nagrada Grada Splita

Aktivnom članu i volonteru Hrvatskog društva za bolesti jetre „Hepatos“ prof. Ivanu Gudelju danas, 28.12.2020., u Gradskoj vijećnici grada Splita u skromnoj svečanosti, obzirom na mjere COVID 19 ugroze, uručuje se osobna nagrada Grada Splita.

Kao Hepatosov prvi ambasador hepatitis pacijenata u RH, prof. Gudelj surađuje s Društvom Hepatos u borbi za senzibilizaciju i edukaciju društva, posebice mladih, prema bolestima jetre dijeleći prvenstveno svoje osobno iskustvo života s virusom hepatitisa ali i iskustvo stigmatiziranosti osoba sa sličnim oboljenjima.

Njegovo veliko zalaganje te informiranje javnosti kroz akcije Društva rezultiralo je pozitivnijim i osvještenijim stavom javnosti prema prevenciji virusnih hepatitisa i visokom porastu broja liječenih hepatitis pacijenata s područja grada Splita i šire. Stoga je Društvo Hepatos nominiralo prof. Gudelja za ovu prestižnu nagradu, a gradsko vijeće Grada Splita, na  sjednici održanoj još 04. svibnja  2020. godine, donijelo Odluku o dodjeli osobne nagrade Ivanu Gudelju - za nesebičan trud i zalaganje te doprinos senzibilizaciji i edukaciji društva prema bolestima jetre.

O nogometnom i uopće životnom putu Ivana Gudelja napisana je knjiga „Hajdučka priča“, a koncem listopada 2019. godine u u splitskom HNK održana je premijera biografskog dokumentarca "Ivanova igra", za koji je ideja potekla od  upravo od Hepatos-a. Film se pored života Ivana Gudelja bavi i pitanjem zdravlja i bolesti u sportu te stigme koja okružuje bolesti jetre ( Društvo “Hepatos”).

Film u režiji Tomislava Žaje, koji je nastao uz potporu HAVC-a i UEFA-e, premijerno je prikazan  27.10.2019. u prepunom Narodnom kazalištu u Splitu u nazočnosti predsjednice RH, župana, gradonačelnika, izaslanika predsjednika UEFA-e Čeferina Luke Zajeca, zatim hrvatskog i slovenskog izbornika Zlatka Dalića i Matjaža Keka, legendarnih zvijezda i nogometnih legendi iz bivše države te naravno i Gudeljevih suigrača iz Hajduka. Rad na filmu trajao je više od dvije godine, na prostoru nekoliko zemalja.

Nakon festivalskih prikazivanja u Francuskoj, Rusiji, Grčkoj, Izraelu i SAD-u dokumentarac je uvršten i u programe International Sound & Music Film Festivala u Puli, Liburnija Film Festivala u Opatiji, Garden Route International Film Festivala u Južnoj Africi i Ananse Cinema International Film Festivala u Gani, a osvojio je nagradu za najbolji sportski dokumentarac na Austria International Film Festivalu. Od kraja 2019. godine započelo je prikazivanje filma na UEFA TV u cijelom svijetu, a nedavno je prikazan na AJB, sptv i HNTV.

Svojom upornošću i velikim odricanjem Ivan Gudelj ostavio je neizbrisiv pečat u splitskom i hrvatskom sportu, a svojim svakodnevnim angažmanom u prezentaciji potrebe zdravog življenja i načina kojima se osoba može kvalitetno skrbiti za vlastito zdravlje primjer je svima, a naročito mladima  u pronalaženju ispravnog životnog puta.

Kao zahvalu za dugogodišnju plodnu suradnju i podršku, četvrtinu nagrade Gudelj je donirao Društvu Hepatos.

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)