Hepatos obilježava Svjetski dan zdravlja

7. travnja svake godine obilježavamo Svjetski dan zdravlja. Na ovaj datum, obilježavajući godišnjicu osnutka Svjetske zdravstvene organizacije (SZO, eng. WHO) 1948., SZO usmjerava globalnu pozornost na određenu temu javnog zdravlja.

Ovogodišnji Svjetski dan zdravlja obilježava se pod sloganom: Naš planet, naše zdravlje s ciljem podizanja svijesti kako je naše zdravlje kao i cjelokupno blagostanje isprepleteno je sa zdravljem planeta oko nas. SZO poziva na #HealthierTomorrow (zdravije sutra) i hitne postupke za očuvanje zdravlja ljudi i planeta.

U članku objavljenom od The European Association for the Study of the Liver ovom prilikom prikazane su jasne poveznice kako klimatske promjene i rezultirajući ekstremni vremenski scenariji (kao što su vrućina, požari, poplave, zagađenje i suše) mogu negativno utjecati na poljoprivredu, način na koji se uzgaja hrana, kako funkcioniraju naša društva i mjesta u kojima živimo. Ne samo to, klimatske promjene mogu uzrokovati štetu našem mentalnom i fizičkom zdravlju, uključujući našu jetru.

Orginalni članak možete vidjeti ovdje

 

 

Hepatos na simpoziju "Abeceda hepatitisa"

Društvo Hepatos sudjelovalo je na multidisciplinarnom simpoziju "Abeceda hepatitisa" koji je održan 13.05.2023. u KBC Zagreb- Edukacijskom Centru Zapad. Predsjednica Društva mr.sc. Tatjana Reić tijeko...

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)