Hepatos na AASLD - The Liver Meeting 2014, Boston, USA

altPredstavnici udruge sudjelovali su na međunarodnom kongresu The Liver Meeting 2014, koji je održan tijekom 65. sastanka američke organizacije za proučavanje jetrenih bolesti American Assosiation for the Study of the Liver Diseasse (AASLD).
Kongres je održan u u Bostonu, Massachusetts, 07.-11. studenog 2014.

Hepatolozi iz zemalja diljem svijeta okupili su se u Bostonu kako bi podijelili najnovija saznanja i informacije iz područja hepatologije. Kongres pokriva velik raspon bolesti jetre, poput:

  • virusnih hepatitisa A-E
  • toksičnih bolesti (npr. alkohol, zlouporaba droga)
  • autoimunih bolesti: npr. autoimuni hepatitis, primarna bilijarna ciroza (PBC) ili primarni sklerozirajući kolangitis

Na kongresu su prezentirane tisuće znanstvenih radova i postera na temu pretkliničkih laboratorijskih istraživanja (ispitivanje pokusnih lijekova u kulturi stanica ili tkiva, ispitivanje na životinjama), pa sve do kliničkih ispitivanja na ljudima.

Cilj sudjelovanja na kongresu bilo je jačanje kapaciteta i usavršavanje znanja tj. učenje i upoznavanje s novim postignućima iz područja hepatologije te održavanje postojećih i stvaranje novih kontakata s bitnim dionicima: stručnjacima, stavotvoriteljima i donosiocima odluka tzv. opinion makers i opinion leaders, predstavnicima farmaceutske i popratne industrije. Tako su, osim prisustvovanja predavanjima i simpozijima sukladno kongresnom rasporedu, održani i brojni radni sastanci s važnim dionicima i predstavnicima farmaceutskih tvrtki.

AASLDAASLDAASLD

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)