Hepatos kontinuirano zagovara i lobira u interesu prava pacijenata

Catih
Iako je ovo razdoblje puno različitih i novih aktivnosti, naš primarni cilj je rad u interesu oboljelih.

- U Ministarstvu pravosuđa održan je 10. 04. 2008. sastanak s mr. sc. Ivanom Damjanovićem, ravnateljem Središnjeg ureda Uprave za zatvorski sustav na kojem su sudjelovale predsjednica SOH RH i HULOH "Hepatos" mr. sc. Tatjana Reić i gospođa Varja Bastiančić, predsjednica udruge "Institut". Tema sastanka bila je pojavnost virusnih hepatitisa i njihova prevencija u hrvatskim zatvorima.

- 07. 04. 2008. organizirali smo Okrugli stol "niciranje izrade Nacionalne strategije za borbu protiv virusnih hepatitisa" na kojem je postignut konsenzus predstavnika zdravstvenog i nevladinog sektora o potrebi donošenja Nacionalne strategije za borbu protiv virusnih hepatitisa.

- 28. 03. 2008. uputili smo službeni dopis Ministarstvu zdravstva i socijalne skrbi u kojem smo reagirali na najave objavljene u novinama o prijedlogu MZSS-a da se dio troškova iz fonda za posebno skupe lijekove prebaci na bolničke proračune, čime bi se učinio veliki korak unazad u dostupnosti i jednakim mogućnostima liječenja oboljelih od hepatitisa.

- 19. 03. 2008. sastanak u Ministarstvu zdravstva i socijalne skrbi na kojem je sudjelovao državni tajnik za zdravstvo dr. Ante Golem kojeg smo upoznali s našim aktivnostima i problemima s kojima se susreću oboljeli od hepatitisa u Hrvatskoj: problem višemjesečnog čekanja na odobravanje terapije pacijentima oboljelima od hepatitisa C, kao i najavljenu mogućnost vraćanja dijela troškova iz Fonda posebno skupih lijekova u bolničke proračune.

- 03. 03. 2008. uputili smo zahtjev Hrvatskom saboru u kojem tražimo donošenje Deklaracije o hepatitisu C te iniciranje izrade Nacionalne strategije za borbu protiv virusnih hepatitisa.

- 26. 02. 2008. uputili smo dopis Referentnom centru za kronične bolesti jetre MZZS-a i Referentnom centru za dijagnostiku i liječenje virusnih hepatitisa MZSS-a u kojem tražimo izradu Nacionalne strategije za borbu protiv virusnih hepatitisa.

5. MEĐUNARODNI DAN MASNE BOLESTI JETRE

5. MEĐUNARODNI DAN MASNE BOLESTI JETRE eng. International NASH Day (IND) uspješno je obilježen akcijom Mobilnog InfoHep Centra Društva Hepatos u splitskom Đardinu u subotu 04. lipnja 2022. organiziran...

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)