FibroScan® - Dijagnoza jetre bez biopsije na 6. Hrvatskom kongresu o infektivnim bolestima

6. Hrvatski kongres o infektivnim bolestimaFibroScan®, uređaj koji tijekom petominutnog pregleda na potpuno bezbolan način mjeri elastičnost i utvrđuje stupanj oštećenja jetre, predstavljen je na 6. Hrvatskom kongresu o infektivnim bolestima s međunarodnim sudjelovanjem koji se održao u Šibeniku 24. – 27. listopada 2009. godine.

Predstavljanje ovog uređaja organizirala je Hrvatska udruga liječenih i oboljelih od hepatitisa „Hepatos“ i Sekcija za virusni hepatitis Hrvatskog društva za infektivne bolesti HLZ.

Tijekom 2 kongresna dana održane su 3 radionice namijenjene stručnjacima kako bi se upoznali s radom ovog uređaja pri čemu je dobrovoljno sudjelovalo ukupno 38 pacijenata. Radionice u organizaciji Hepatosa bile su odlično posjećene i izazvale veliki interes ne samo sudionika kongresa već i hepatologa .

Upoznavanjem stručnjaka infektologa i gastroenterologa hepatologa s radom ovog uređaja koji može zamijeniti biopsiju jetre, Hepatos želi doprinijeti osiguranju jednakih uvjeta za dijagnosticiranje i liječenje virusnih hepatitisa u Hrvatskoj te poticati multidisciplinarni pristup u liječenju virusnih hepatitisa i međusektorsku suradnju, što je u skladu s usvojenom Rezolucijom o borbi protiv virusnih hepatitisa i predloženim Zaključkom Odbora za zdravstvo i socijalnu skrb Hrvatskog sabora. Hepatos je sudjelovao na kongresu na poziv organizatora te predstavio svoj rad i sa štandom na kojem su se dijelili promotivni materijali udruge.

{morfeo 13}

Predsjednica Društva ponovo u Gruziji

Po 9. put Predsjednica Društva mr.sc. Tatjana Reić, kao savjetnica, sudjelovala je u radu Technical Advisory Group u Tbilisi, Gruzija. U vremenu 15.-17.05.2024. navedena grupa, koju čine 8 savjetnika...

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)