ČESTITAMO MEĐUNARODNI DAN VOLONTERA, 5. PROSINCA!

Generalna skupština UN-a proglasila je 1985. godine, 5. prosinac Međunarodnim danom volontera.

Povodom tog dana u cijelom svijetu organiziraju se razne aktivnosti i manifestacije kojima se želi usmjeriti pozornost na važnost volonterstva u razvoju društva. Međunarodni dan volontera pruža jedinstvenu priliku da volonterske organizacije i pojedinci-volonteri približe široj javnosti svoj rad i doprinos društvu na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.


Udruga MI - Volonterski centar Split
prilikom obilježavanja Međunarodnog dana volontera u srijedu 5. 12. 2007. godine, 18.00 - 21,00 sat, zajedno s volonterima udruga Ritam srca i Split zdravi grad, iz srca Dioklecijanove palače - Vestibula, građanima Splita prenijet će dobre, volonterske vibracije bubnjanjem, gongom, pjesmom te predstavljanjem mogućnosti i oblika volonterskog rada. Građane će svojim nastupom zabavljati i žongleri te Stella band, a posjetitelji će biti počašćeni i specijalitetima restorana "ARKADA" i udruge "NATURAL". I ove godine održat će se tradicionalni "Bal volontera" uz potporu Grada Splita u petak 7. prosinca u hotelu "Marjan" u 19 sati. Tom prilikom će se, uz prigodan zabavni program, dodijeliti priznanja za 70 najzaslužnijih volontera i 45 podržavatelja rada udruga iz Splita i obližnjih gradova.

Volonterski centar Zagreb također je organizirao različite događaje kako bi istaknuli doprinos volonterskog rada društvu, podigli svijest o pitanju volonterstva i nadahnuli ljude da sudjeluju u volonterskim aktivnostima.
Javnom akcijom "Zarazi se volonterozom" gradskim središtem Zagreba kretat će se volonteri/ke "virusi" koji će informirati građane/ke o mogućnostima volontiranja, dijeliti im promotivne materijale te ih tako "zaražavati volonterozom". Osim toga organiziraju i tradicionalnu Volonterijadu te Prikupljanje knjiga za knjižnicu u Vukovaru.

Uloga koju neprofitni sektor ima u demokratskom društvu je neprocjenjiva, on je savjest društva, prostor za kreativna rješenja, brze prilagodbe i sektor koji najviše koristi zapostavljene snage. Srž i najjača snaga neprofitnog sektora čine upravo udruge i volonteri. Oni čine velike, nevjerojatne stvari. Oni su nemjerljiva snaga svakog društva i samo ono društvo koje zna cijeniti svoje volontere i volonterski rad, društvo je koje zaslužuje napredak i boljitak za svoje građane.

Izvor:
www.udruga-mi.hr
www.vcz.hr

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)