Čestitamo Međunarodni dan volontera 5. 12. 2008.

Međunarodni dan volontera proglasila je opća skupština Ujedinjenih naroda 17. prosinca 1985. godine. Od tada se svake godine 5. prosinca obilježava Međunarodni dan dobrovoljnog rada za ekonomski i društveni napredak, odnosno Međunarodni dan volontera. Cilj je sve aktivnosti volontera i njihov dobrovoljni rad učiniti vidljivim na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Hrvatska mreža zdravih gradova mjesec prosinac proglasila mjesecom razvoja zajednice i volonterstva-nositelji Grad Split i Dubrovnik

Obilježavanje međunarodnog dana volontera u RH:
Udruga MI - Volonterski centar Split i ove će godine prilikom obilježavanja Međunarodnog dana volontera organizirati tradicionalni „Bal volontera“. Bal će se održati 4. 12. 2008. godine u hotelu „Le Meridian Lav“ s početkom u 18:30 sati. Tom prilikom će se, uz prigodan zabavni program promovirati „Zlatni volonterski godišnjak 2008“ te dodijeliti priznanja za udrugu godine, projekt godine i zaslužne volontere. Obilježavanje se nastavlja akcijom mladih volontera iz 8 splitskih osnovnih i srednjih škola koji će 5. 12. 2008. godine u akciji „Šali dalje“ dijeliti promotivne volonterske pakete. Isti dan će u Vili Dalmaciji biti prezentacija najuspješnijih projekata kroz akciju “Povezani zdravljem” Grada Splita povodom 20 godina zdravih gradova. Ovogodišnje će obilježavanje dana volontera biti zaključeno u subotu, već tradicionalnim humanitarnom buvljakom u organizaciji udruge MoST i mladih volontera splitskih srednjih škola.


Volonterski centar Rijeka
svake godine obilježava Međunarodni dan volontera kroz javnu kampanju s ciljem informiranja i promoviranja volonterstva te poticanja građana i šireg kruga dionika na aktivno uključivanje u promoviranje i razvoj volonterstva na području Primorsko-goranske županije. Uz pokroviteljstvo Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije, Udruga Smart obilježila je Međunarodni dan volontera kampanjom "Zalovontiraj se!" koja je usmjerena na veću vidljivost i prepoznatost volontera i volonterskog rada te promociju volontiranja. U sklopu kampanje "Zalovontiraj se!" predstavljena je publikacija "Gdje volontirati? - vodič za volontere kroz ustanove zdravstva i socijalne skrbi u Primorsko-goranskoj županiji".


Volonterski centar Zagreb u suradnji s partnerima organizira kampanju „Mjesec darivanja i volontiranja“. Neke od volonterskih aktivnosti koje su organizirane tim povodom:

  • Volonterska akcija „Uljepšajmo dvorišta za djecu“
  • Volonterska akcija „Ne zaboravimo starije“
  • Volonterska akcija „Volonteri i beskućnici pale ulične svjetiljke“
  • Volonterska akcija „Darujmo djecu iz Laduča
  • Volonterska akcija „Volonteri za djecu leptire“
  • Lansiranje nove Internet stranice i baze volontera te otvaranje novog ureda VCZ-a u Ilici 29


Volonterski centar Osijek
već treću godinu za redom raspisuje natječaj za dodjelu godišnjih volonterskih nagrada. Volonterske nagrade dodjeljuju se za područje Slavonije i Baranje pod pokroviteljstvom Grada Osijeka, a povodom obilježavanja Međunarodnog dana volontera, 5. prosinca.

Izvor:
www.udruga-mi.hr
www.smart.hr
www.vcz.hr
www.osvolonteri.com
hr.wikipedia.org

Društvo Hepatos u CEMEX-u Hrvatska

Dana 10. srpnja 2024., Mobilni tim Društva za bolesti jetre pružao je usluge Mobilnog InfoHep Centra - mobilne klinike, zaposlenicima tvrtke CEMEX Hrvatska omogućujući lakši pristup pregledima i eduka...

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)