Društvo Hepatos primilo je zahvalu Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku Hrvatskoga sabora

Društvo Hepatos primilo je zahvalu Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku Hrvatskoga sabora.

Predsjednica odbora Dr. Sabljar-Dračevac zahvalila se na poduzetim aktivnostima i postignućima Društva i naše predsjednice mr.sc. Tatjane Reić osobno, te na sastavljanju i diseminaciji “Preporuka za Europsku Komisiju i zemlje članice EU”  koje su proizašle iz zaključaka stručnog skupa na temu raka jetre kojeg smo, 09. lipnja 2020, organizirali pod pokroviteljstvom hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije. Ove preporuke su podržali predstavnici Europske Komisije kao i stručnih tijela koji se bave bolestima jetre. Pohvale na organizaciji stručnog skupa „Hepatos“ je primio od mnogobrojnih sudionika, među ostalima kao i od osblja Zajedničkog programa za tuberkulozu, HIV / AIDS i hepatitis pri Regionalnom uredu za Europu unutar Svjetske zdravstvene organizacije.

U zahvali  Dr. Sabljar-Dračevac  je ponovila svoju predanost inicijativi eliminacije virusnih hepatitisa do 2030. te potvrdila namjere da, kao predsjednica Odbora,  putem odgovarajuće zakonske regulative planira i omogući što kvalitetniju prevenciju, pruži potporu u provođenju aktivne politike za unapređenje borbe protiv virusnih hepatitisa te osigura sigurniju i provjerenu zdravstvenu skrb.

Zahvalu možete vidjeti ovdje

Ispunite anketu o stigmi hepatitisa B i C

Vaše sudjelovanje je od ključne važnosti kako bismo prikupili relevantne informacije i razvili strategije za prevenciju i smanjenje stigme hepatitisa! Ukoliko ste osoba oboljela/ ili ste preboljeli vi...

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)